Skocz do zawartości

Jak wyciszyć "PUSTE WYDECHY" w DRAG STAR 1100?

Aaron
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Witam,

No powiem tak, kiedyś przejechałem sie z Poznania do Gdańska na pustych i mam 1100 Customa, mocno przebudowanego. Po tej drodze powiem czułem się tak jakbym pracował w hucie. Tak mnie głowa bolała. :P :P ;)

Później dowaliła sie do mnie policja. Kolega założył mi takie małe puszeczki w środku.

W sumie poziom hałasu sie lekko obniżył ale tez dzwięki spadły w bardziej basowe tonacje. Chyba jestem zadowolony. Bynajmniej wszystko u mnie wygląda tak, ze jak mi sie zachce to wszystko moge ze środka wyciągnąć wystarczy tylko jedna śrubke wykręcić i po kłopocie. :P

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

jak juz pisaliscie > motocykl musi byc glosny.....motocykl to nietylko jazda i wyglad, ale rownierz DZWIEK!!! niewazne jakiej masci jest sprzet, ale jak jedzie motocykl gasze radio w samochodzie zeby go uslyszec i slyszec porzadnie ;) a nie> gasze radio a tu" Psz sz sz sz sz sz s zs " ....no dobra glosny wydech w skuterach i 2suwach to jest ZAMACH STANU bzycza i becza jak zazynana koza co niedaje mleka ;) heh czad

jesli ktos chce miec cichszy wydech, to lepiej sie zamienic z kims :arrow: "machniom" i po klopocie

pozdr

• 7 lat później...

Chłopak chciał dobrze! (mówię o Woolfie) Widzisz Woolf?! Handelson wyczaił Cię, że ruszyłeś temat z przed paru ładnych lat i walnął Ci ripostę. Ja trzymam Twoją stronę Woolf :icon_biggrin: . Nie wiem czemu na wielu tematach Yamahy taka posucha. Możliwie, że konkurencja (inne fora) zabierają potencjalnych przyszłych "klientów" i nie ma możliwości wymienić się poglądami z naszymi kolegami. Super Woolf, że ruszyłeś ten temat. Głośne wydechy to muzyka dla uszu motocyklisty, ale przy dłuższej podróży więdną uszy z "bólu i nadziei" [dobre no nie!]. Przypuszczam, że ktoś przeczyta tego posta i doradzi Ci Woolf jak troszeczkę zciszyć wydechy bez większych kosztów. W ostateczności musisz skonstruować sobie puszki tłumiące i zamontować je w puste rury (jak napisał kolega wyżej) trochę pomogą.