_Monter_ Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 A może zacząć sprawdzanie od D..y strony.Tzn,czy na zaciskach rozrusznika jest napięcie po załaczeniu rozruchu.Jak jest to znaczy że np stoją łożyska itd, bo tego też nie można wykluczyć.Jak brak prądu to iść po koeli w górę. Właśnie będę brał się za mój regulator bo coś mi ładowanie niknie i napisze Ci jak co sprawdzać po kolei.Niestety mamy te same kiepskie regulatory, mój był zmieniany 3 lata temu i znowu się mu coś odzywa ;/ Pomyśl co napisałeś Aftys...a jak widać kolega łyka te banialuki zamiast zacząć od początku. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 A może zacząć sprawdzanie od D..y strony.Tzn,czy na zaciskach rozrusznika jest napięcie po załaczeniu rozruchu.Jak jest to znaczy że np stoją łożyska itd, bo tego też nie można wykluczyć.Jak brak prądu to iść po koeli w górę. Właśnie będę brał się za mój regulator bo coś mi ładowanie niknie i napisze Ci jak co sprawdzać po kolei.Niestety mamy te same kiepskie regulatory, mój był zmieniany 3 lata temu i znowu się mu coś odzywa ;/ Pomyśl co napisałeś Aftys...a jak widać kolega łyka te banialuki zamiast zacząć od początku.Kolega się nie zna na mechanice, ponieważ zna się na medycynie. Więc można łopatologicznie mu przekazać, bo jest inteligentnym gościem. Myślę, że warsztat będzie najlepszym rozwiązaniem. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) ale chyba Wy nie czytacie tego co kolega pisał... po przekręceniu kluczyka nawet ŻADNA KONTROLKA SIE NIE WŁĄCZA!! a WY coś piszecie o sprawdzeniu czy prąd dochodzi do rozrusznika , no prosze Was... nawet na baterii od pilot(takiej 9V) jakas kontrola by sie włączyła, aku masz sprawny na bank(12,5Volta), a że prąd nie dochodzi do odbiorników to druga sprawa... narazie nie kombinuj nic z aku tylko szukaj czemu stacyjka nie załącza....? Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez bartez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 ale chyba Wy nie czytacie tego co kolega pisał... po przekręceniu kluczyka nawet ŻADNA KONTROLKA SIE NIE WŁĄCZA!! a WY coś piszecie o sprawdzeniu czy prąd dochodzi do rozrusznika , no prosze Was... nawet na baterii od pilot(takiej 9V) jakas kontrola by sie włączyła, aku masz sprawny na bank(12,5Volta), a że prąd nie dochodzi do odbiorników to druga sprawa... narazie nie kombinuj nic z aku tylko szukaj czemu stacyjka nie załącza....? Czemu piszesz "Wy"? Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 nie wiem :) jak czytałem wątek to zapomniałem nicków, dlatego tak napisałem :) ale chyba Ty uważasz podobnie do mnie..... :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Tez proponuje warsztat.To jakas duperela ale tam szybciej znajda.To moze byc brak masy gdzies przez wilgoc, albo przerwa na przewodzie pradowym miedzy bezpiecznikami a stacyjka, co jednak jest malo prawdopodobne ( chyba ze nielaczy na przelaczniku ON/OFF ). Trzeba zeby to posprawdzal elektrycznie ktos kumajacy elektryke, wlasciciel bedzie sie meczyl przez tydzien nim to znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocks Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Czytałem to wszystko co proponowaliście i dziękuję, że się zainteresowaliście bo zawsze coś się dowiedziałem. Wpadł znajomy i okazało się, że powód prozaiczny. To co sądziłem, że jest klemami, nimi nie było.Wcześniej pytałem skąd 2 kable od minusa na akumulatorze. Jeden był klemą, a drugi nie wiadomo czym. To samo z czerwonym. Cienkie przewody, styki w kształcie półksiężyców, na czerwonym bezpiecznik 30A. Dziś zrobię temu zdjęcie, będzie wiadomo. Klema od plusa spadła gdzieś w pierony.A teraz pytanie, czy mechanik zrobił mi jakieś obejście czy to Yuby coś zamontowałeś (xenon?)i ja źle poskładałem do kupy po ładowaniu akumulatora?Dziękuję i pozdrawiam po MGSowemu. Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez Rocks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Tak to jest jak się Moto po Yubusiu kupuje ;) A tak poważnie, jak dalej będziesz miał problemy to sprawdź przekaźnik, może trzeba wymienić :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocks Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Nie zdemontowałem go calkowicie, bo gdyby mi się odmieniło, to miałbym jakiś punkt zaczepienia. Teraz mogę ten obwód wykorzystać pod gniazdo zapalniczki?Pozdrawiam i dzięki wielkie raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zrób to umiejętnie albo daj do kogoś kto ma o tym pojęcia, bo coś pokombinujesz i będzie Ci się aku rozładowywał :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet841 Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Ja mam problem z rozruchem mojej hondy vtr tzn aku nowe, rozrusznik po regeneracji a przy rozruchu kręci tak jak w samochodzie jak bendix nie wyrzuca po prostu kręci ale tylko co jakiś czas złapie i zakręci silnikiem. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Sprzęgło jednokierunkowe rozrusznika do wymiany. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet841 Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 5 godzin temu, Limo napisał: Sprzęgło jednokierunkowe rozrusznika do wymiany. A gdzie ono się znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi