jjank Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 stabilizujesz lot tylnym hamulcemnie bardzo to rozumiem uzycie sprzęgła w locie trochę dekoncentruje, zwłaszcza początkującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 (edytowane) Jak lecisz i masz tak zwaną świece czyli przód za wysoko to hamując tylnym kołem korygujesz lot, zrób to bez sprzęgła a lądowanie może być na aferze ;) Edytowane 3 Maja 2011 przez bananek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_fiolek Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 jjank, może poczytaj troche jak się jeździ po torze zanim sobie coś zrobisz. Korygowanie poziomu w locie poprzez gaz i hamulec to raczej podstawa. Latałem troche na początku po torze i wiem, że to nie takie łatwe, a gleba przy nieudanym lądowaniu nie jest przyjemna :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Jedna z głównych zasad jazdy na torze, to zawsze trzymanie jednego palca na sprzęgle i hamulcu ale w sumie to wszędzie tak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bully Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Odkopuję temat.powiedzcie mi co mogę źle robić, strasznie bolą mnie nadgarstki. Po zimie jest masakra, w sezonie trochę sie stabilizuje, po kilku kółkach ostrej jazdy czuje ból, nic innego mnie nie boli. NIe siluję się z motocyklem, staram się dać mu prowadzić , ale nieustanne szarpanie przy odkrecaniu manety czy enduro po kamieniach i boli jak cholera. teraz po zimie przygotowuje się do CC ale 10 min i nie daje rady już :biggrin: Ktos tam wyzej napisał żeby lądowac na otwartej manetce, ja zawsze ląduje na sprzęgle, bo na otwartej manetce, ucieka mi spod dupy, juz klika razy sobie dupsko potluklem. dopiero jak dotknę ziemi oba kolami puszczam sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Robisz bardzo duży błąd lądując na sprzęgle, pomijając że przy takim lądowaniu działają na twoje ciało większe siły to prosisz się o glebę. Poprubuj lądować z mniejszym gazem skoro ci fura wyjeżdża spod dupy. Jeśli masz słabe ręce to musisz je wzmocnić ćwiczeniami które śmiało możesz wykonać w domu, np. uginanie nadgarstków ze sztangą, nawijanie ciężarku na wyprostowanych rękach lub chociażby ściskanie dłonią piłeczki. Możesz też próbować bardziej ściskać motocykl nogami, co trochę odciąży ci ręce ale nie tędy droga, w tym sporcie silne i wytrzymałe ręce to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi