dager Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Witam, kupiłem pod koniec zeszłego sezonu oponę na tył, w tym tygodniu idę pierwszy raz po zimie do moto i odkrywam w niej niemiłego gwoździa.Czy można załatać i jeździć bez stresu? Jeśli tak to czy są jakieś różne (lepsze/gorsze) metody łatania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOSRX Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zawieź do wulkanizatora on to piknie zrobi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Wymiana!!! tyle na ten temat !!! RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wróbel Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Gdyby to był GS 500 to można się zastanawiać, ale do CBR i prędkości powyżej 200, notorycznego latania na gumie - nie ryzykuj. Wymień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 WYMIANA !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dager Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Cholerka. No cóż... :) Dzięki.Sprzedam tanio dobrą oponę 180 z gwoździem, chce ktoś kupić? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rumblers Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Watpie zebys sprzedał;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Do spalenia? Czemu nie ;) Za 40zł pewnie sprzeda... KUPIE MOTOCYKL BEZ PRAWA DO REJESTRACJI ROCZNIK 2006< , KONTAKT PW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Można łatać od wewnątrz bieżnikowanej cześć opony.Są profesjonalne zakłady gdzie stosują kołkowanie i nie słyszałem by cokolwiek kiedykolwiek się stało. Najłatwiej i najbezpieczniej wymienić na nową - to oczywiste Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez thobeta Speed Triple 2009r, Iż49 1956r, Jawa 350 Panelka + kosz Velorex 1969r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Ja sam kołkowałem oponę w trasie. Byłem później z nią w serwisie i usłyszałem, żeby ją zjeździć do końca. Tak też zrobiłem. Moto wprawdzie to nie cbr a TDM900 jeżdżone ponoć po emerycku ;) "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wróbel Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Sprzeda kapcia, za pół ceny nowej wystawi na allegro, bieżnika dużo, kupi dawca co na sztukę zakłada do litra kapcia, żeby był, bo przecież co to przeszkadza, taka opona, jeszcze pojeździ ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 zaraz zostane zje*any , lataj i nap**dalaj , jak Ci kolek wypadnie to troche potrwa zanim stracisz cisnienie , w zeszlym sezonie cala jesien z gwozdziem przejezdzilem az sie calkowicie wytarl i opona trzymala cisnienie , teorie o zdrowi i zyciu mozna sobie wsadzic w d... tyle odemnie swoje teorie popieram na wlasnych testach , jak do tej pory widac jeszcze zyje ;) wybor nalezy do Ciebie WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
George954rr Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Cholerka. No cóż... :) Dzięki.Sprzedam tanio dobrą oponę 180 z gwoździem, chce ktoś kupić? :) Napisz jaka to opona i cene. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Nie widzę problemu w wypadaniu kołków jeśli są to takie kołki. Nie widzę też problemu w naprawie tej opony. Napewno bym nie wymienił zdrowej opony tylko z powodu gwoździka. Samochody też latają po 200 z groszami i naprawia sie opony.Jednakże jest to indywidualna sprawa i niech kazdy decyduje za siebie. Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez _Monter_ lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sgregor242 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 W samochodowej czoło opony masz kord stalowy twardy jak skała http://www.oponeo.pl/gfx/Articles/budowa-opon-elementy_Z6S-0.jpgW motocyklowej z 9 linek biegnie dokoła opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi