wojtekr1 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Witam,dokonalem zakupu k8 i mam problem z przednim hamulcem. Sprawa wyglada nastepujaco:musze podpompowac klamka 3 razy zeby byl hamulec,choc nie zawsze czasem jest odrazu ok. Poprzedni wlasciciel twierdzi ze sa krzywe tarcze hamulcowe,poniewaz mial nia delikatny slizg. Dodam ze motocykla wogole nie sciaga,kolo tez sie kreci swobodnie. Czy podany przezemnie objaw moze byc rzeczywiscie spowodowany krzywymi tarczami hamulcowymi??? Klocki nowe,przewody ok,caly uklad odpowietrzony.Prosze o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Wymień tarcze i będziesz miał sprawne hamulce. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zmierz tarcze, czy są naprawdę krzywe, bo jak nie to trzeba szukać innej przyczyny. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zmierz tarcze, czy są naprawdę krzywe, bo jak nie to trzeba szukać innej przyczyny. pzdr Podpowiedz mu jak dokładnie w warunkach garażowych zmierzyć pływające tarcze. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Ja miałem taki objaw jak moto przewróciło się do góry kołami. Hamowanie było na kilka razy.A jak miałem krzywe tarcze, to zwyczajnie drżała mi klamka. Yubasku autor napisał:Klocki nowe,przewody ok,caly uklad odpowietrzonya tarcza musi być bardzo krzywa aby ją odczuć na klamce pompy Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zmierz tarcze, czy są naprawdę krzywe, bo jak nie to trzeba szukać innej przyczyny. pzdr Podpowiedz mu jak dokładnie w warunkach garażowych zmierzyć pływające tarcze. A kto Ci powiedział że Wojtekr1 ma tylko garaż? jak ma możliwość pomiaru tarczy powinien to zrobić i tyle. Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zmierz tarcze, czy są naprawdę krzywe, bo jak nie to trzeba szukać innej przyczyny. pzdr Podpowiedz mu jak dokładnie w warunkach garażowych zmierzyć pływające tarcze. A kto Ci powiedział że Wojtekr1 ma tylko garaż? jak ma możliwość pomiaru tarczy powinien to zrobić i tyle. A kto Cię prosił o komentarz ?Jesteś jego rzecznikiem prasowym? :icon_biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekr1 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Dzieki panowie za pomoc,biore sie za wymiane tarcz hamulcowych. Mam jeszcze jedno pytanko,czy w modelach 60,750 oczywiscie k7 sa te same tarcze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Dzieki panowie za pomoc,biore sie za wymiane tarcz hamulcowych. Mam jeszcze jedno pytanko,czy w modelach 60,750 oczywiscie k7 sa te same tarcze??? Tak są zamienne w tych modelach Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit3r Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Dzieki panowie za pomoc,biore sie za wymiane tarcz hamulcowych. Mam jeszcze jedno pytanko,czy w modelach 60,750 oczywiscie k7 sa te same tarcze??? Tak są zamienne w tych modelach W 600 i 750 są te same ale autor w temacie napisał 1000 a tu wg. mnie tarcze są delikatnie większe z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 napisz czy ci pomogła ta wymiana bo kumpel ma podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgsxr Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Jak jest lekko krzywa tarcza to czuc to na klamce hamulca podczas hamowania,a jak mocno to to tak cofa tłoczek-tłoczki hamulcowe że trzeba podpompować-żadna filozofia.Jak ktoś nadal nie kuma o co w tym chodzi niech odda lepiej moto do mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 czasami nieczuc na klamce tylko zegary i stelaz wpada w dziwne wibracje przy hamowaniu :ok:pozatym spada lekko sila hamowania Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi