5eba Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 (edytowane) witam.-umowa k-s 25.09.2010r.-motocykl sprowadzony 25.09.2010r. z Holandii, na tą datę również wystawione papiery wywozowe-bez rejestracji-wszystko już przetłumaczone-nie zgłosiłem go do urzędu (przezimował) -przegląd zrobiony 24.03.2011r.-czeka mnie urząd i z tego co się orientuję kara za nie zgłoszenie.. Tutaj moje pytanie. orientuje się ktoś jak wysoka kara mnie czeka? czy mogę jakoś się wyłgać? podobno mogę napisać oświadczenie o mojej niewiedzy etc. co nie każdy urzędnik łyknie. Edytowane 24 Marca 2011 przez 5eba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 -umowa k-s 25.09.2010r. z kim, gdzie zawarta?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5eba Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 -umowa k-s 25.09.2010r. z kim, gdzie zawarta?jsz w holandii miedzy holendrem a mną. dodam, że papiery wywozowe są na mojego kuzyna, ktory mi go przywiózł. umowa podpisana przeze mnie bo wczesniej dałem mu już gotową z moim podpisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 (edytowane) Tu masz o karach, co prawda dla aut ale możesz cos wyłapaćhttp://moto.onet.pl/1639017,1,surowe-kary-za-przekroczone-terminy,artykul.html?node=3 Tyle że mój znajomy rejestrował dwa tygodnie temu motocykl z Francji sprowadzony we wrześniu 2010 i nie było problemu, fakt że prowadzi działalnośc i opłaca Vat. Edytowane 24 Marca 2011 przez żunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Nie powinno być żadnej kary. Ja tak zrobiłem i nawet słowem nie powiedzieli.Niby jest 30 dni na rejestracje i chyba mniej na urząd (zwolnienie z vat), ale nikt nie powinien ci nic zrobić. Akcyzy przecież nie opłacasz to to chyba jest najgorsze.Jak coś to tłumacz że nie miałeś kasy, albo coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5eba Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 dodałes mi otuchy. nie bede chyba sie czail tylko po prostu pojde do urzedu, co bedzie to bedzie. napisze pozniej co wyniklo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5eba Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 no i niepotrzebnie martwiłem się. w us zajęło 10min, sympatyczna pani wypisała mi od ręki. a w wydziale komunikacji 30min. pozdrawiam i do zobaczenia w drodze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Ile za OC dawałeś i gdzie? U nas najpóźniej w dniu rejestracji musisz bezwzględnie wykupić OC bo kary łupią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 "U nas najpóźniej w dniu rejestracji musisz bezwzględnie wykupić OC bo kary łupią." NO NO, mi się zdarzyło, ale zaprzyjaźniony przedstawiciel wypisał mi z datą wcześniejszą :) - tak to jest jak się nie pamięta :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Na przyszłość jak przegapicie termin w skarbówce - piszcie pismo "Czynny żal", napisać że jest Wam przykro i to ostatni raz. Dzięki temu bez konsekwencji złożyłem PIT-28 2 miesiące po terminie. Ważne tylko, żeby się nie obudzić jak już skarbówka przyśle powiadomienie, bo to już pozamiatane. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5eba Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 (edytowane) mam 25%znizki. w czerwcu tego roku bedzie juz 30% ale wykorzystam to dopiero za rok. przy 25% wynioslo mnie 128zl w pzu. Edytowane 31 Marca 2011 przez 5eba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi