zzbig1 Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Panowie i panie od kilku lat w sklepach wędkarskich ,ogrodniczych itp dostępne są dwuczęściowe kombinezony przeciwdeszczowe wykonane z ortalionu powleczonego od wewnątrz gumą. Kolorystycznie to jest to przeważnie panterka w odcieniach zieleni lub szarości. Po złożeniu w załączonej kopercie zajmuje b mało m-ca tj. ok. 25-20-2cm. Ja od dwóch sezonów korzystam z tego wdzianka i zawsze wożę je ze sobą. Gdy w trasie zaskakiwał mnie deszcz to w ciągu dwóch min.miałem go na sobie założony na moto-ciuchy. Następne dwie min. to wiązanie ściągaczy (rękawy,kołnierzyk,pas kurtki,pas spodni i nogawki na dole) Po przejechaniu w deszczu trasy Zabrze-Warszawa mokre miałem tylko buty rękawice oraz lekko wilgotne rękawy na dole oraz okolice kołnierzyka . Koszt tego mego niezbędnika to obecnie ok. 20-30zł !!!!!! Koszt śmieszny a komfort psychiczny wielki . POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefir/1989 Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Z tego co napisałeś to dobry zamiennik kombinezonów przeciwdeszczowych, jak ktoś nie ma kasy. Gdzie to kupiłeś? Podaj namiar na sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Możesz szukać w sklepach z odzieżą BHP. W takim sklepie kupiłem taki kombiak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 A sklep z odzieżą BHP np. blisko metra ratusz, przy skrzyżowaniu Andersa z Anielewicza.Acz wymiary na moje oko trochę większe, chyba że kolega nabył jakąś cieniutką wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jyndrek Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 http://www.bhp-gabi.pl/index.php?k144,ubrania-przeciwdeszczoweekskluzywny sklep Castorama cena 30 zł za komplet ....kupować w maksymalnym rozmiarze ...uzywam polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 założyciel tematu chyba nigdy w konkretnym deszczu nie jechałpodstawowy minus tego rozwiązania to brak (w większości tanich kompletów przeciwdeszczowych dostępnych w sklepach bhp/ogrodniczych/wędkarskich) zakładki na zamek - i w tym miejscu cieknie konkretniepoza tym po kilkukrotnym użyciu podgumowanie z tkaniny odłazi najczęściej "na jajkach" - a jak tam pocieknie to przyjemnie nie jest Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 A ja jechałem w deszczu przez 1600 km i mojego louisa szlag trafił, a żonki bhp z ogrodnika były całe i nawet nie rozprute. Kombiak 89 zł , a bhp 24. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzbig1 Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Ostatnio widziałem taki zestawik o którym pisałem w dziale ogrodniczym sklepu - OBI Jabłonna k/Legionowa . Będę musiał do niego podjechać i kupić sobie następny bo po dwóch sezonach użytkowania gumowa powłoka ortalionu wytarła się w kroku tych portek ,i jesienią każdy deszcz moczył mi klejnoty . Kosztował chyba 28zł-a przy takiej kwocie to można sobie pozwolić na coroczny zakup nowego . To się bardzo mocno mylisz . Dość często miałem tą wątpliwą przyjemność jazdy w deszczu bo jak mam gdzieś startować w plener na moto to nie patrze czy gdzieś w okolicy chmurka deszczowa nie wisi tylko po prostu startuję. Nie miałem problemu z przesiąkającym suwakiem,może dlatego że w varadero jest dość wysoka przednia szyba. założyciel tematu chyba nigdy w konkretnym deszczu nie jechałpodstawowy minus tego rozwiązania to brak (w większości tanich kompletów przeciwdeszczowych dostępnych w sklepach bhp/ogrodniczych/wędkarskich) zakładki na zamek - i w tym miejscu cieknie konkretniepoza tym po kilkukrotnym użyciu podgumowanie z tkaniny odłazi najczęściej "na jajkach" - a jak tam pocieknie to przyjemnie nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jyndrek Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 troche sie dziwie ... castoramowe ciuchy zakładam na motocyklowe ... czyli mam dwie warstwy ...w walce z deszczem .... Bogatynia Katowice w zeszłym roku .... deszcz ...i zadziałały ....rekawice jedynie się poddały :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Od 2006 roku zużyłem 2 kombinezony "bhp" i jestem zadowolony z takiego rozwiązania. Nie raz lało i nigdy nie przemokły. Najcięższy test przeszły w Niemczech, gdzie jechaliśmy przez jakieś 8 godzin w konkretnej ulewie, mijając sznury tirów jadących prawym pasem. Z pod ich kół co chwilę waliła w nas z boku dodatkowo ściana wody. Przy czym jakość tego pierwszego była o niebo lepsza od drugiego ( wytrzymał 4 sezony a ten obecny już po pierwszym widać spore zużycie) a kupione były w tym samym sklepie, od tego samego producenta, za zbliżoną kasę. Więc wszystko zależy od tego na jaką partię się trafi. Bluza ma zakładkę na zamek od strony wewnętrznej i u mnie nie przeciekało tędy bo nawet jeśli woda dostawała się do środka zamka, to po tej zakładce spływała w dół a potem po spodniach przeciwdeszczowych dalej. Właśnie się rozglądam za nowym kompletem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzbig1 Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Witam ponownie. Właśnie kupiłem sobie nowy kombinezon z zakładką ZEWNęTRZNą na suwak . W dziale ogrodniczym sklepu obi wydałem na niego szaloną kwotę 35zł Teraz mam spokój na kolejne dwa sezony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi