RSRider Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam jest problem z aprilią rs 125 (1998) moto ostatni raz jezdzilo 10.11.2010 dokładnie . od tamtej pory stoi i gdy chce je odpalić na zapych to strzela w wydech a czasem w gaźnik . Zapalam na zapych ponieważ aku wysiadł . zapłon nie jest regulowany gaźnik czyszczony paliwo dostaje iskra jest idealna ale nie w tym momencie chyba... moto ma czyjnik położenia wału czy może być tak że zbyt duży luz na lożysku korbowym jest winą ? pozdrawiam proszę o pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Najpierw wymien swiece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 A które to łożysko korbowe ? Górne, dolne czy boczne? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RSRider Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 (edytowane) świeca wymieniana ... chodziło mi o lozysko górne i dolne ... bo na nim jest spoory luz Edytowane 15 Lutego 2011 przez RSRider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 świeca wymieniana ... chodziło mi o lozysko górne i dolne ... bo na nim jest spoory luz :banghead: nie pozostaje nic tylko :clap: jeśli jeździsz z takim wałem Nie szkoda Ci silnika ? Przecież jak Ci się korba ewakuuje albo łożyska wysypią to koszta będziesz miał kosmiczne w porównaniu do kosztów wymiany korbowodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RSRider Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Wiem o tym tylko ja chce go tylko uruchomić a nie nim jeździć i pójdzie na sprzedaż ... nowy posiadacz sobie wymieni i będzie wiedział na czym stoi ... nie chce go sprzedawać w takim stanie tzn żeby nie mógł nim się nabywca przejechać a korbe to już wysłucha ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejdzik Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Jak strzela w wydech raz na jakiś czas to albo pożegnałeś się z tłokiem albo padł klin na wale...co jest raczej ciężko wykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Jak w takim stanie jest wał, to nawet nie chce wiedzieć jak wygląda tłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winkiel Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Haha chce sprzedać i żeby komuś się sypnął. Na pewno mu wspomnisz przy sprzedaży że moto to złom i silnik do remontu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RSRider Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 tak wspomne mu to przy sprzedaży i cena będzie niska z tego względu . dzięki za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parzo Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Jak strzela w wydech raz na jakiś czas to albo pożegnałeś się z tłokiem albo padł klin na wale...co jest raczej ciężko wykonalne. Podzielam wypowiedź poprzednika ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi