Gość Zbycho Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Potrzebuję obniżyć swoją Kawę, o około 2 centymetry. Z przodem nie ma problemu, opuszcza się na lagach. Natomiast z tylu ... są dwa amortyzatory mocowane do wahacza i ... i nie wiem jak TO zrobić. Wiem że do niektórych motocykli są specjalne zestawy obniżające, niestety, nie spotkałem takowych do ZRXa. Może jednak ktoś wie jak ? Chodzi oczywiści o profesjonalne, bezpieczne wykonanie, nie rzeźbienie w g**. Z góry dziękuję. Z dołu, proszę o wpisy merytoryczne. Tylko :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 A nie myślałeś o uszczupleniu siodła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 A nie myślałeś o uszczupleniu siodła? To już mam że tak powiem z głowy. A dalsze obniżenie siodła niewiele daje, moto jest szerokie i robi się tylko niewygodnie. Kurczę się, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 To chyba w takim razie zostają Ci tylko krótsze amortyzatory z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Potrzebuję obniżyć swoją Kawę, o około 2 centymetry. Z przodem nie ma problemu, opuszcza się na lagach. Natomiast z tylu ... są dwa amortyzatory mocowane do wahacza i ... i nie wiem jak TO zrobić. Wiem że do niektórych motocykli są specjalne zestawy obniżające, niestety, nie spotkałem takowych do ZRXa. Może jednak ktoś wie jak ? Chodzi oczywiści o profesjonalne, bezpieczne wykonanie, nie rzeźbienie w g**. Z góry dziękuję. Z dołu, proszę o wpisy merytoryczne. Tylko :wink: . Poszukaj w necie przedstawicielstwa firmy HAGON. Produkują zamienniki amortyzatorów do wielu modeli motocykli , także krótsze od oryginalnych jako opcja do obniżania. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Poszukaj w necie przedstawicielstwa firmy HAGON. Produkują zamienniki amortyzatorów do wielu modeli motocykli , także krótsze od oryginalnych jako opcja do obniżania. Dzięki Piotrze :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikerider Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 może gdyby zmienić profil opon? choć niewiem czy to pomysł do końca dobry. tym bardziej że raczej trudno będzie uzyskać aż 2 cm w ten sposób, ale przy zmianie gumek warto by to rozważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W-max Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zwykle stosuje się krótsze elementy w systemie mocowania amortyzatora, ale u Ciebie są dwa więc raczej nic się nie da zrobić. Firma Hagon mieści się pod Londynem w Hainault i robią różne amorki, podwójne już od ok. 140 funtów. Robią też na zamówienie (twardość etc.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 (edytowane) www.grandysduo.pl ma zestawy obniżające do prawie wszystkich motocykli sprawdź co maja a jak oceniacie firmę HAGON jako producenta amortyzatorów? chodzi mi o tylny amor do tl 1000r i ich jakość ?? oraz hmmm prace? Edytowane 3 Lutego 2011 przez Dr.Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi