vfr-oc Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 (edytowane) Witam..jest to moj pierwszy post na tym forum mimo tego ze czytam go od dłuższego czasu.i od razu powazna sprawa bo Euro trip..Wybieram sie w przyszłym roku pod koniec sierpnia z moja drugą połówka na wycieczke objazdową z docelowym miejscem Tarifa w Hiszpanii..Jest to moja pierwsza taka "wielka" podróż bo najdalej na moto byłem w Dubrowniku w zeszłym roku. W związku z czym mam prosbe do Was o udzielenie mi jakichkolwiek wskazówek i rad dotyczących przejazdu jak i miejsc ktore warto zwiedzic po drodze.Kazde info może sie przydać..poniżej link do mapy i wstepnie zaplanowaniej trasy.... http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d...1,13.139648&z=6 dodam ze mam 3 tyg urlopu a motor ktorym lecimy to honda vfr800vtec Edytowane 16 Grudnia 2010 przez vfr-oc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Tak od siebie tylko powiem, że ja bym to "lekko" zmienił. Odpuściłbym Paryż (bo tam można osobno pojechać/polecieć bez problemu. Dołożyłbym za to Portugalię - Cabo de Roca (jak się nie mylnąłem w w nazwie pisanej) i zwiedzanie Porto (w szczególności stare winnice - Sandeman, Calem). Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alt Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 miejsc ktore warto zwiedzic po drodze. Miasteczko Ronda W Hiszpanii. Droga od wybrzeża (A-397) pełna winkli, na miejscu zacny mostek i widok przepiękny... Pozdrawiam Alt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jak chcesz żeby bylo ciekawie, to rzeczywiście jedź przez Portugalię, a potem Galicję i wybrzeże Atlantyku. Środek Hiszpanii jest nudny... Wybrzeża - co innego :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Echh.... Tarifa - jedno z fajniejszych miejsc do wypoczynku, piękne plaże, ciekawe miasteczko (szczególnie nocne życie :buttrock: ), nie wiem czy wybierasz się z namiotem, ale jeśli tak to polecam świetny >kemping<, na miejscu wieeeelka plaża, knajpka i sklep, a po drugiej stronie drogi fajny bar, nic więcej do szczęścia niepotrzebne :biggrin: Po drodze na południe warto przejechać >tą drogą< - co prawda to tylko nieco ponad 30km ale jedne z piękniejszych kilometrów jakie można zrobić na moto :biggrin: Drugi wariant to przejazd przez Andorrę - super widoki i też ciekawy 60 kilometrowy kawałek winkli (>tutaj<) Co do innych atrakcji wartych zobaczenia: - Gibraltar - wjazd na górę to chyba program obowiązkowy, - Sierra Nevada (>link<) Będąc tam na Twoim miejscu rozważyłbym prom i wycieczkę do Maroka :buttrock: Prom dla 2 osób + moto nie jest taki drogi, a Maroko to już osobna historia :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Hehe, Lloret do Saint feliu... pięęęknie tam jest. A jak mówimy o Sierra Nevada, to zbocz z drogi w Granadzie i zwiedź Alhambrę i ogrody. Naprawdę warto. W sezonie są kolejki za biletami wstępu. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yeuop Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Wydaje mi sie, ze w sierpniu to tam jeszcze dosyc cieplutko bedzie. Bylem tam w lipcu i spiekota taka, ze nie wierzylem :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ja podlacze sie pod temat, wybieramy sie w te okolice jakos Maj/Czerwiec, zalezy czy pojedziemy na F1 czy MotoGP. Jedno pytanie, czy koniec Maja-poczatek czerwca to nie zbyt wczesnie na Pireneje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzi Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 maj i czerwiec w pirenejach jest spoko chyba ze wybierasz sie na Anetto :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Jak jest z pgodą w hiszpani w połowie kwietnia,jako że się wtedy wybieramy :icon_question: Szczegolnie chodzi mi o Pireneje i wschód :wink: Czy część przełeczy może być w kwietniu zamknieta :icon_question: Edytowane 4 Stycznia 2011 przez Syrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joki Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Wydaje mi sie, ze w sierpniu to tam jeszcze dosyc cieplutko bedzie. Bylem tam w lipcu i spiekota taka, ze nie wierzylem :eek: e tam niegdy nie jest za goraco :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzi Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 znam takich ktorzy tez tak mowili i zmienili zdanie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Troszke sie martwie jak to bedzie z szukaniem kimy w polowie Maja... czy pola namiotowebeda pootwierane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fasola Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Troszke sie martwie jak to bedzie z szukaniem kimy w polowie Maja... czy pola namiotowebeda pootwierane... byłem w Vigo w połowie marca coprawda busem ale gdzies musiałem się wykapac no i padło na kemping:) jak masz Eurosy to wszytko jest otwarte :icon_mrgreen: nawet ciepła woda była :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzi Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Troszke sie martwie jak to bedzie z szukaniem kimy w polowie Maja... czy pola namiotowebeda pootwierane... to chyba nie jest problem, planujac podroz patrzysz w jakiej miejscowosci chcesz kimac i sprawdzasz tam kempingi :biggrin: http://en.campings.com/spain/valencian-com...mping-oliva.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi