Wojtusiowy Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Wg tego co piszesz, masz zwarcie w instalacji jeśli nie zgasła po odpięciu czujnika i nie wiem dlaczego zgasła jak zawarłeś piny. Powinna się zaświecić wtedy. Może poruszyłeś wiązką i zwarte przewody rozdzieliłeś.Przeczytaj jeszcze raz opis z instrukcji co zrobić jeśli nie gaśnie. Tam nie było nic o zawieraniu pinów.Zrób podpunkt dot. kiedy kontrolka nie gaśnie, a drugim nie zawracaj sobie głowy.Daj znać co i jak :) _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Przepraszam, mój błąd :)Wtyczkę odłączyłem a kontrolka zgasła, po ponownym podłączeniu zaczęła działać więc wychodzi na czujnik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Teraz trzyma się to kupy.Jak chcesz nowy w serwisie, to po numerze ramy na pewno dobry Ci odbiorą.Na starym pewnie będzie numer. Nie przyglądałem się mojemu, kiedy zbiornik zdejmowałem, więc nie potwierdzę ;) _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus_1888 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Witam chciałem się dowiedzieć czy jest sens wymieniać olej w lagach ??? Uszczelniacze są całe i nic nie cieknie .Pytam bo nie wiem kiedy poprzedni właściciel wymieniał o ile w ogóle wymieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Każdy olej się starzeje, również ten w lagach.Jak dobrze się prowadzi i hamuje jak należy, to zostaw to na później i doprowadź inne tematy do porządku. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtusiowy Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Cześć, Doprowadzam moją VTR do porządku zanim dostanę prawko :) Zauważyłem, że moje lagi nie są równo ustawione tzn te wieżyczki. Z tego co wiem poprzedni właściciel kupił tam jakieś przejściówki żeby kierownica była niżej. Ktoś z Was orientuje się jak to ustawić do równego? Niestety po odkręceniu śrub półki itp. nic się nie ruszyło :) Zaznaczone na foto o co mi chodzi..https://zapodaj.net/fefe740edc0a9.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 (edytowane) To jest regulacja napięcia sprężyn. Lagi w półkach są równo.Ściągnij instrukcję i sobie to ustaw. Bardzo prosta sprawa :)https://drive.google.com/open?id=0B3aMth6iBMywbk95Zjg5dHA3VHM_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Edytowane 14 Marca 2018 przez kudlaty_bytom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekcenturion1 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Witam. Mam pare pytań.. vtr 1000F 2000r, bieg drugi potrafi zazgrzytać .. Sypie sie skrzynia ? czy da sie gdzieś pobrać serwisówke w języku polskim ?I w jaki sposób odpowietrzyć sprzegło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Może jeszcze się nie sypie, ale daje znać o swoim wieku.Najbardziej narażony bieg na złe wbicie przy gwałtownym rozporządzaniu i siłą rzeczy będzie zgrzytał. Musisz się nauczyć operować gazem i go włączać jak najplynniej. Nie schodź za bardzo z obrotów. Zobacz ile trzeba odpuścić i pójdzie gładko.Serwisówki raczej po polsku nie znajdziesz.Sprzęgło odpowietrza się jak hamulec. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekcenturion1 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Może jeszcze się nie sypie, ale daje znać o swoim wieku.Najbardziej narażony bieg na złe wbicie przy gwałtownym rozporządzaniu i siłą rzeczy będzie zgrzytał. Musisz się nauczyć operować gazem i go włączać jak najplynniej. Nie schodź za bardzo z obrotów. Zobacz ile trzeba odpuścić i pójdzie gładko.Serwisówki raczej po polsku nie znajdziesz.Sprzęgło odpowietrza się jak hamulec. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Dziękuję ślicznie za odpowiedź :) Jakieś cenne rady na początek jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Dobry olej. 15W-50, 20W-50.Wyczyść styki w obu wtyczkach od alternatora do regulatora.Zdejmij regulator, wyczyść ramę w jego miejscu i przykręć go na paście termoprzewodzącej. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekcenturion1 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Praktycznie cały serwis motocykla zrobiony. Pozostało jeszcze wymienić napinacze rozrządu. Dzwoniłem do DOS TOROS w Tychach i Pan serwisant zabił mnie cena .. 480zł za sztukę.. Czy wy macie podobne ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcingda Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Z tego co pamiętam to sam łańcuszek kosztuje ponad 200zl, przy wymianie jest jednak trochę zabawy. Ja dokładnie nie wiem ile zapłaciłem, bo robiłem kilka rzeczy a w tym były wymieniany rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekcenturion1 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 cena niestety niższa nie bedzie .. PS: ma ktoś żółtą vtr na części ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westt Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Jaką oponę wybrać na tył bo się kończy. bridgestone bt 016 pro cena kusząca lub michelin pilot power 3 .Chciałem miękką dobrą na winkle ale i również jazda w deszczu niekiedy.Obecnie mam micheliny piloty road 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi