Paweli Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Panowie zostawiłem swoje jajko na zime na centralce z kilkoma litrami paliwa na ustawieniu kranika na rezerwie, moto postoi z 3 miesiace nie ruszany - czy gazniki mi nie puszcza nic...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 nie powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 jedyne co pusci w gaznikach to ich nerwy ze niemogą działać! :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) 1. bak do pelna 2. paliwo z gaznikow zlac 3. pisac po Polsku do Przemyslawa: nie mozna kranika w jajku 'zamknac' - nie ma takiego ustawienia Edytowane 28 Listopada 2010 przez szynszyll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 2. paliwo z gaznikow zlac a czym uzasadnic zlanie paliwa z gaznikow jak zyje nigdy tego na zime nie robilem poczawszy od komara do kilofazera potem juz byly wtryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 a czym uzasadnic zlanie paliwa z gaznikow jak zyje nigdy tego na zime nie robilem poczawszy od komara do kilofazera potem juz byly wtryski W trakcie długiego postoju paliwo a właściwie jego lekkie frakcje odparują a syf zbierze się w postaci gęstego kisielu na dnie i podczas odpalania wiosną te gluty są w stanie dokładnie przytkać dysze wolnych obrotów. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) paliwo z czasem 'wietrzeje' i na wiosne sa problemy z odpaleniem - poza tym odparowujac pozostawia osady. rozne motocykle roznie na to reaguje - v-ke hondy odpalisz i na wodzie mineralnej, ale odpal tdm, czy fzr po zimie na jesiennym paliwie. Edytowane 28 Listopada 2010 przez szynszyll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweli Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) aha... Ale prucz tego przelac sie nie powinno? Pozdro. Edytowane 28 Listopada 2010 przez Paweli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyslaw912 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 ja osobiście nigdy nie spuszczałem z gaźników paliwa na zimę i nigdy nie miałem żadnego problemu z odpaleniem maszyny(na dotknięcie ) z tym że moto zalewam zawsze jakąś vervą albo teraz zalałem v-power99 i na moje to powinno wystarczyć a znowu czy przy spuszczonym paliwie gaźniki nie zaśniedzieją albo coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) nie, nie powinno. na wiosne kranik na PRIV czyli otworzenie bez dzialania podcinienie, ssanie i ma zapalic od pierwszego. do Przemyslawa: jezdzilem kilka lat na xlv750r ( cudowna maszyna i marze by jeszcze kiedys ja miec) i zapalala od dotkniecia na 15 stopniwym mrozie - tak jak trampki, afryki czy cala seria VT - sa jednak motocykle - nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje - ktore na starym paliwie nie zapala chocbys sie wsiekl. tdm mozna krecic do upadku a i tak nie zlapie. Edytowane 28 Listopada 2010 przez szynszyll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 paliwo z czasem 'wietrzeje' i na wiosne sa problemy z odpaleniem - poza tym odparowujac pozostawia osady. rozne motocykle roznie na to reaguje - v-ke hondy odpalisz i na wodzie mineralnej, ale odpal tdm, czy fzr po zimie na jesiennym paliwie. sory ale z doswiadczenia sie nie zgodze nigdy powtarzam ngdy nie spuszczalem wachy z niczego co stalo idac tym tropem w samochodzie nalezy wyjac gaznik jak przez 2 m-ce w lecie nie jezdzisz ?? sory ale musze powdziec niestety nie kilofazerka i jakies inne chodzilem z sentymentu odpalac raz na 5-6 tygodni do pelnego rozgrzania ale np C2 niedotykałem przez 5 miesiecy dla porównia kiedys gaznikowe samochody czesto zagazowywano wieksi twardziele wyjezdzali wache do konca bo prosta instalacja LPG odpalala od wiosny do jesieni bez wachy tym samym gaznik byl suchy i własnie ta suchosc powodowala wieksze szkody niz wacha w nim raz uzyta i zalana wacha rzecz powinna w tej kąpieli pozostawac chyba ze po zlaniu wachy odpowiednio to urzadzenie zakonserwujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyslaw912 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) sory ale z doswiadczenia sie nie zgodze nigdy powtarzam ngdy nie spuszczalem wachy z niczego co stalo idac tym tropem w samochodzie nalezy wyjac gaznik jak przez 2 m-ce w lecie nie jezdzisz ?? sory ale musze powdziec niestety nie kilofazerka i jakies inne chodzilem z sentymentu odpalac raz na 5-6 tygodni do pelnego rozgrzania ale np C2 niedotykałem przez 5 miesiecy dla porównia kiedys gaznikowe samochody czesto zagazowywano wieksi twardziele wyjezdzali wache do konca bo prosta instalacja LPG odpalala od wiosny do jesieni bez wachy tym samym gaznik byl suchy i własnie ta suchosc powodowala wieksze szkody niz wacha w nim raz uzyta i zalana wacha rzecz powinna w tej kąpieli pozostawac chyba ze po zlaniu wachy odpowiednio to urzadzenie zakonserwujemy 100% racji :lalag: ja też zawsze powtarzam że jeśli gaźniki stoją sucho to syfieją i wtedy mamy dopiero problem niż delikatnie zwietrzała benzyn-ka nie, nie powinno. na wiosne kranik na PRIV czyli otworzenie bez dzialania podcinienie, ssanie i ma zapalic od pierwszego. do Przemyslawa: jezdzilem kilka lat na xlv750r ( cudowna maszyna i marze by jeszcze kiedys ja miec) i zapalala od dotkniecia na 15 stopniwym mrozie - tak jak trampki, afryki czy cala seria VT - sa jednak motocykle - nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje - ktore na starym paliwie nie zapala chocbys sie wsiekl. tdm mozna krecic do upadku a i tak nie zlapie. zwietrzała benzyn-ka to nie problem gorzej jak gaźniki zaśniedzieją od stania na sucho a jeśli chodzi o zapalanie na 15-sto stopniowym mrozie to nie polecam Edytowane 28 Listopada 2010 przez Przemyslaw912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 a zasniedzieją,zasniedzieją po dłuższym postoju.fakt iż paliwko stojące w gazniku traci swe własciwosci,ale zawsze lepiej gdy jest bylejakie niz gdy śniedz zawali cały gaznik,dysze itp.można se przepalić moto od czasu,do czasu-jeżeli to możliwe. :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 a zasniedzieją,zasniedzieją po dłuższym postoju.fakt iż paliwko stojące w gazniku traci swe własciwosci,ale zawsze lepiej gdy jest bylejakie niz gdy śniedz zawali cały gaznik,dysze itp.można se przepalić moto od czasu,do czasu-jeżeli to możliwe. :lalag: :clap: :clap: :clap: sprzeczac sie nie bede bo nie ma o co niech kazdy robi jak mu umysł podpowiada :icon_idea: ale jesli paliwo w gaznikach traci swoje własciwosci i nalezy je zlac nararzając gaznik na totalne zasniedzenie :icon_rolleyes: to jak to sie ma do zalewania zbiornika do fula ?? ?? ?? przeciez to to samo paliwo i tez pewnie straci swoje własciwosci :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 :clap: :clap: :clap: sprzeczac sie nie bede bo nie ma o co niech kazdy robi jak mu umysł podpowiada :icon_idea: ale jesli paliwo w gaznikach traci swoje własciwosci i nalezy je zlac nararzając gaznik na totalne zasniedzenie :icon_rolleyes: to jak to sie ma do zalewania zbiornika do fula ?? ?? ?? przeciez to to samo paliwo i tez pewnie straci swoje własciwosci :cool: :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi