krysiu18 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 witam.. posiadam cbr 400 rr 1992r nc23,, mam taki prblem z pompka paliwa, dzisiaj jak zapaliłem zaczeła glosno chodzic tzn tak pykac;/ przedtem niczego takeigo nie było;/ pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Stal dlugo nieodpalany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysiu18 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 1 dzien:) grzebałem o przy akumulatorze zapaliłem i tak zaczelo pykac i jakos inaczej troche teraz chodzi;/;/;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Zobacz czy przypadkiem gdzies wezyka nie zagiales, bo wyglada na to jak by za malo paliwa dostawal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyslaw912 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 jeśli pompka głośno pyrkota to znaczy że chodzi na sucho czyli bez paliwa sprawdź czy coś się nie zapchało albo czy w ogóle jest paliwo a czy moto zapala normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysiu18 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 włąsnie jakos tak dziwnie zapla, paliwo w baku jest na motor chodzi pare minut na tej pompce, ale jakos tak inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyslaw912 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 włąsnie jakos tak dziwnie zapla, paliwo w baku jest na motor chodzi pare minut na tej pompce, ale jakos tak inaczej Zdejmij wąż z pompki(między pompką a kranikiem) i sprawdź czy leci benza jeśli nie to coś jest zapchane a jeśli leci(musi lecieć całym przekrojem węża) to coś z pompką nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysiu18 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 sory ze nei odzywałem sie,,, problem na chwile sie sam rozwiazał,, i teraz znowu jest czasami pompka tak ptyka i na chwile przestaje:(( wezyki nie satak bardzo pozaginane, inaczej nie darady zeby je ułozyc:( pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz12 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 siema ja w swojej 400rr miałem własnie taki problem z wężykiem który sie zaginał...... dokładnie go sprawdź lub odpowiednio przytnij zeby był jak najbardziej prosty. mi odpalał ale musiałem dawać ssanie zeby nie zdechł i jechał jakeiś 300m i gasł, czekałem chwile i znów zapalał...... długo mineło zanim skapnąłem ze to je...y wężyk. od zewnątrz wyglądał dobrze ale widac za mało przepuszczał zeby działało dobrze. pozdrawiam bratnią maszyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysiu18 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 wezyki są proste.. dla tych co chca grzebac z wezykami 18zł za metr wezyka.. i nadal czasami tak pyka a czasami przestaje na chwile:(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Nie wiem jak ta pompka wygląda w środku ale może załapała jakiegoś twardego brudu typu ziarenko piasku, kawałek rdzy i się zwyczajnie zacięła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysiu18 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 to nie jest moje pompka ale własnei meidzy tymi dwoma młoteczkami iskrzy takjakby sie nie chciały spiac czy jakos http://img203.imageshack.us/img203/8923/dscn7290.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob90 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Problem tkwi tylko w tym, że głośno chodzi, czy też są jakieś problemy w pracy silnika (nie dostaje paliwa) ? Jest to pewnie pompa mitsubishi i problem w niej był ten, że właśnie przez to iskrzenie o którym pisałem, styki się wypalały i pompa bez wcześniejszego ostrzeżenia potrafiła paść. Może u Ciebie daje się we znaki tą głośną pracą, bo patrząc na styki, to wyglądają na dosyć wypalone. Jeżeli to jest problemem, wtedy pozostaje Ci zakupić to http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=MzQ...estaw+naprawczy , a jako kolejne polecam zamontować sobie "płytkę", która zapobiega iskrzeniu się styków (w razie czego mam namiary na osobę, która robi te płytki - sam mam taką zamontowaną i zero iskrzenia), bądź zakupić inną pompę o tej samej wydajności. Edytowane 22 Grudnia 2010 przez Bob90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysiu18 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 tylko głósno chodzi, paliwo dostaje,,, to jak kupie te nowe styki to bedzie wszystko ok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob90 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) Jeżeli działa normalnie (pomijając głośną pracę), to nie wiem czy wina jest w stykach, gdyż koniec żywota tej pompy objawiał się czasami jej zawieszaniem (gaźniki nie dostawały wachy- silnik przerywał), ale nie było żadnych niepokojących dźwięków. Dlatego nie chcę Ciebie teraz wprowadzać w błąd, bo w takim wypadku nie wiem czy to wina styków (nie wiem jak bardzo się u Ciebie iskrzą, ale bez tej płytki którą zamontowałem, iskrzenie towarzyszyły normalnej pracy pompy). Takie "iskrzenie" zwykle występuje przy tej pompie Tak pracuje po modyfikacjach (w tym przypadku akurat zastosowano diodę Jeżeli masz pompę wymontowaną, to podłącz ją krótko do aku i obadaj skąd ten dźwięk się wydobywa. Jeżeli nie jest to wina styków, wtedy pewnie coś w środku powoli siada, albo jak wcześniej pisali- jakiś syf. Edytowane 23 Grudnia 2010 przez Bob90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi