Techniacz Opublikowano 8 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 Mam taki problem z moim simakiem, ze jak czasem dodaje gazu to sie jakby dlawi i nie zalapuje odrazu tylko przerywa, potem przyspiesza znow przerywa na moment i leci dalej. Jak sadzicie to co jest ? Ja mysle ze to mi sie zaplon rozregulowal. I mam prosbe jakby ktos mogl napisac co jest przyczyna i napisac dokladnie krok po kroku jak usterke wyeliminowac :buttrock:Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 8 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 Jak Wyeliminowac To??? Wyrególuj zapolon bo to jest to na 100% dam sobie ręke uciąc :mrgreen: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 A ja stawiam nie tylko na zapłon, bo może to też świeca. Spróbuj najpierw na innej i zobacz czy jets tak samo. Jeżeli nic sie nie zmieni to zanczy że zapłon :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 8 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 Dobbrze Strzalek Mówi :oops: sorka zapomnialem o swiecy........ Sprawdz ją jako pierwszą a jesli jest dobra to biez sie za zaplon :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 8 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 No to jeszcze mi powiedzcie jaka swiece ? Jaka cieplota, jakiej firmy itp, wszystkie inf.Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 Mi najlepiej smison chodził na iskrze f(chyba) 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bermondo Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 a nie myslicie ze moze byc to kwestia gaznika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 A jak włączysz ssanie to jest normalnie czy też przerywa?? Bo u mnie jest tak, że jak wyłącze ssanie i dam naetke na fula to się dławi ale po chwili znowu jest dobrze :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 moim zdaniem to moze byc poprostu brudny gaznik - moze tez dostaje za bogata mieszanke <za duzo powietrza> jesli piszesz ze jak dodajesz gazu to nie ciagnie i sie dlawi. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Na pewno świeca (polecam bosha), albo ewentualnie przerwa na przerywaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 9 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Taka swieca bedzie dobra ? Świeca BOSCH W 4 AC (oznaczenia wzielem z www.kemot.pl :buttrock:) Do Ghousta - nie no na ssaniu to nie sprawdzalem tak dokladnie czy tez przerywa, ale to nie tylko na poczatku po wylaczeniu ssania ale tez potem :/ Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMJ23 Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Nigdy tego problemu nie mialem ale cos takiego sie zdarza :? Jak wiekszosc kolegow z naszego grona - posiadaczy pieknych simsonkowpodzielam przyczyne ze swieca. Ja przy moim mam jakas niemiecka swiece(poszedlem do motorowerowego i poprosilem o swiece do simsona. Jaka firmato sprawdze i najblizszym czasie napisze). pozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Nigdy tego problemu nie mialem ale cos takiego sie zdarza :? Jak wiekszosc kolegow z naszego grona - posiadaczy pieknych simsonkowpodzielam przyczyne ze swieca. Ja przy moim mam jakas niemiecka swiece(poszedlem do motorowerowego i poprosilem o swiece do simsona. Jaka firmato sprawdze i najblizszym czasie napisze). pozdro :buttrock: Pewnie Isolator Spezial Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 10 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Kupilem sobie swieze NGK o cieplocie bodajze 95, zaraz pojde testowac i potem napisze czy to cos zmienilo.Pzdr EDIT:Na nowej good chodzi, dzieki ;))) Tak wogle jezdze teraz na jakiejs starym isloatorze :PPP Chodzi ladnie, dostalem ja z simsonem razem. A nowa sobie schowalem na wszelki wypadek :clap:)))PZDR ;) :buttrock: ;) Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BembenoS Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Ja tez mialem taki problem i probowalem wszystkiego-zmienilem wszystkie cewki na nowe, swiece, kable i dalej to samo. Juz nie mialem nadziei, ale zmienilem jeszcze cylinder i po problemie! Porownywalem tamten na ktorym sie dlawil i ten nowy(ma 5 at) i nie widzialem zadnej roznicy, nie wiem na czym polegal problem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi