esophie Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Ja tam felgi czyszczę kwasem solnym (pędzelkiem) :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 nie zmatowił lakieru felgi?? pzdr Nie. Lakier na felgach jest dość mocny a szpraj do kuchenek aż taki mocny nie jest. Spróbuj takiego specyfiku, np. w LIDL`u można kupić spraj do kuchenek marki W5, tani i dobry. To znaczy, że zasada, a nie kwas. Kiepski byłem z chemii. Kwaśny zapach, kwaśny smak, to musi być kwas. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neno Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Oj, młodzieńcu Jest stos tematów. Pryskasz ładnie na szmatę WD40 i jedziesz z koksem. A jeśli nie chcesz mieć brudnej felgi, zmień sma na conajmniej Road +, Factory Line albo BelRay Spuerclean.Aż poleciałem zobaczyć jak mój BelRay się nazywa i faktycznie - jest jak kolega Vector mówi. Ja po kilku latach jeżdżenia na oliwiarce usiadłem na moto bez tego gadżetu i byłem zdziwiony dlaczego mam czystą felgę (wspomnienia z lat 90 i poczatku wieku ;) ale to brzmi ... ;) ).Także z czystym sumieniem polecam BelRaya Superclean !Smauję co około 600-800km , chyba ,ze jade po mokrym to wcześniej. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez Neno Cytuj https://www.facebook.com/PrzezSwiat.eu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 a ja robię od zawsze tak i nie mam problemów z felgami. Po przyjezdzie wieczorem (łańcuch ciepły) pryskam elf moto (mają teraz nową formułę piankową i jest bardzo tani) od wewnętrzej strony łańcucha pod wahaczem. Dodatkowo daje chusteczke higieniczna na plug, zeby przypadkiem nie psiknac po nim.. obroce raz kolem, spryskam caly lancuch i zostawiam do rana. Dzieki temu ani nic nie chlapie, ani nic sie nie przykleja. Przez cala noc preparat grawitacyjnie splynie miedzy o-ringi w lancuchu (bo jest smarowany wewnetrznie od gory) i naprawde swietnie trzyma. Smaruje wtedy, gdy widze ze trzeba.. np gdy smar zaczyna znikac z lancucha i jest go mniej niz 30% na oringu(latwo to sprawdzicz na o-ringach gdy pojawia znika czern i pojawia sie oryginalny kolor lancucha). ....Smarowanie łańcucha na tyle wcześniej aby stężał smar to super pomysł a raczej prawidłowe działanie ale jakie Ty o-ringi widzisz w swoim łańcuchu jak kolor zmieniają to ja nie mam pojęcia. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Gdybyscie mieli problem z domyciem czegokolwiek po smarach itp. To polecam wam srodek Brudpur , doczyszczam tym chale produkcyjne i nie ma takiego smaru co by nie chcial zejsc nawet z betonu nawet jak ma 8 lat i jest tani butelka litrowa koncentratu kosztuje w granicach 9 zl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Chusteczki dla niemowląt. Nieagresywne i delikatne dla skóry dzieci itp. itd. Nie wiem tylko jakim cudem zmywam nimi smar, lakierobejcę ale też spaloną gumę i smołę z tłumika. Szczerze polecam. Warto też mieć je ze sobą podczas jakichś wycieczek, można się szybko odświeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perssi6n Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 nie wiem czy ktoś wczesniej wspomniał ale też mialem problem z zaje*ana felga i ktos mi polecil zwykly PLAK super sprawa, łatwo po nim schodzi, błyszczy sie a na dodatek pachnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger666 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 ja czyszcze benzyną ekstrakcyjną, ale mówisz, że po plaku tez schodzi? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi