MrRat Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Mam skladane, regulowane klamki Wometa, smigam na torze i na drodze i nigdy nic mi sie nigdy nie zlozylo, ja nie wiem jak moga sie te klamki same zlozyc, no chyba ze sa calkiem rozkrecone ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Dzięki za wyjaśnienie lukimaster, bo właśnie wychodzi na to że Womet-Tech ma w ofercie krótkie albo długie, przy czym długie w opcji regulowane i nie ale każde z długich są składane. Pozdr.F.Spoko. nie ma problemu :biggrin: Ze swojej strony polecam Tobie zadzwonić bezpośrednio do Wometu - oni tam wytłumaczą co i jak, a ja weźmiesz coś poza klamkami to i rabat dadzą :rolleyes:Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolnemiasto Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 mi nawet na miejscu od razu założyli klamę... :) Cytuj meble biurowefotele obrotowekrzesła obrotowekrzesła konferencyjnewww.alias.org.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Właśnie się dowiedziałem, że klamki Womet-tech nie mają homologacji.... Dziwne.Poza tym czas oczekiwania na krótkie czarne klamki wynosi około 4 tygodni, czyli może jednak komponenty płyną z Chin a tutaj są tylko składane? Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Osobiście wątpię aby jakiekolwiek klamki zamienniki (te z Larssona też) miały homologację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Heniek128 - no właśnie mnie to też zastanawia czy inne mają. Z drugiej strony jeśli jakieś części są dopuszczane do montażu w puszkach, np. inne lampy to jeśli nie mają homologacji, to puszka może nie przejść badania technicznego.Inna sprawa, że Larsson nie jest producentem więc raczej jeśli sprawdzać to np. czy ma Rizoma, AC Schnitzer itd. Pozdr.F. Edytowane 30 Czerwca 2013 przez filipr Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Hm... Moja ciemna sybka w kasku tez nie ma homologacji...akcesoryjny wydech ma (aczkolwiek nawet z db-killerem tak napierd..., ze ta homologacji mogę sobie o kant tylka rozbić). Z tego co pamietam klamki Rizomy maja niemiecki atest Tuv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Osobiście wątpię aby jakiekolwiek klamki zamienniki (te z Larssona też) miały homologację. Larsson zaopatruje się w hurtowni w Hamburgu i wszystkie ich artykuły muszą mieć Niemiecki TUV.Wystarczy poprosić o kopię. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Rizoma oczywiście posiada TUV, ale kopia standardowo również nie jest dołączana do produktu. Na prośbę otrzymuje się dokument od producenta. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 A tak w ogóle to po co komu homologacja np.klamki sprzęgła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Lukimaster - gdzieś ktoś pisał, że w razie gleby jak będziesz chciał kasę z ubezpieczalni, to mogą się przyczepić np. właśnie o klamki które nie miały homologacji. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Ok..rozumiem...ale na fabrycznych klamkach też homologacji wybitej nie ma [z pewnością ją posiadają ale bez 'namacalnych' dowodów ]. A Womet pewnie takową by dostał tylko kwestia $ i sensu jej przechodzenia. Pozdr. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 A i tutaj jest sedno poniekąd. Wg mnie każda część jaka jest dostępna na rynku powinna mieć homologację. Wystarczy spojrzeć chociażby np. na skuteczność chińskich LEDów mających udawać światła dzienne w puszkach. Przecież to ledwo świeci w wielu przypadkach.... Gdyby homologacja była obligatoryjna dla wszystkich części sytuacja byłaby inna. Zaraz pojawią się jakieś opony z Chin, które zaczną się rozpadać na drodze itd. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Ok..rozumiem...ale na fabrycznych klamkach też homologacji wybitej nie ma [z pewnością ją posiadają ale bez 'namacalnych' dowodów ]. A Womet pewnie takową by dostał tylko kwestia $ i sensu jej przechodzenia. Pozdr. ;) Motocykl jako całość posiada homologację Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Zaraz pojawią się jakieś opony z Chin, które zaczną się rozpadać na drodze itd. Nie trzeba chińskich opon, wystarczą tzw. nalewki -> to jest dopiero rzeźba i w dodatku legalna. Ale jak dla mnie homologacja to bzdura i o niczym nie świadczy, już nie raz widziałem wątpliwej jakości rzeczy z homologacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi