MaierFakier Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 (edytowane) Witam mam yamaszke xj 650 Z 83.r jechałem nią 80km/h i bęc zaczęła tracić moc i zgasła nie mogłem jej odpalić później okazało się ze brak pól litra oleju Mój błąd nie patrzałem długo na olej :evil: co mogło się zepsuć mam nadzieje ze nie zatarłem silnika bo postała trochę i pali ale tylko na ssaniu proszę o pomoc Edytowane 16 Listopada 2010 przez MaierFakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Trzeba rozebrać i sprawdzić - bez złośliwości napiszę żebyś oddał moto do mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaierFakier Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 to napewno wiem ze bede musiał zrobić :banghead: ale co w przybliżeniu mogło pójść i jakie koszty z tym związane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 trochę za mało danych. Może być kilka rzeczy, ale jezeli silnik się kręci (odpala, etc), to nie jest zatarty. Gdybając - przy słabym smarowaniu, temperatura wzrosła i tłoki spuchły, i teraz żeby je ruszyć potrzebujesz bogatsza mieszankę - ale to tak strzelam w ciemno. Najszybciej/najpewniej daj to moto obejrzeć komuś z doświadczeniem. Dopiero wtedy się okaże. Wersja optymistyczna - regulacja gaźników. Wersja pesymistyczna - remont silnika (czyli w takim wypadku się po prostu nie opłaca, lepiej kupic druga sztukę a tą mieć na części) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 a paliwo to kolega w ogóle ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaierFakier Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 a paliwo to kolega w ogóle ma? nie jeżdżę na wodorze i na lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Sorry za OT. Ta twoja yamaha jest wiśniowa? Ma popękany filtr powietrza i lekko pękniętą głowicę od strony wydechu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaierFakier Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Sorry za OT. Ta twoja yamaha jest wiśniowa? Ma popękany filtr powietrza i lekko pękniętą głowicę od strony wydechu? NIE JEST NIEBIESKA i sprowadzona żadnych uszkodzeń nie ma znaczy się nie miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi