RaY Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Witam, od 6 lat korzystałem z ubezpieczenia granicznego - http://www.allianz.mojeauto.pl/cms/?id=68 Motocykl miałem na UK blachach, kupiłem OC na 1 miesiąc za 160zł i tak sobie jeździłem. Wczoraj chciałem zrobić to sam, odmówiono mi, twierdząc że ta opcja została zlikwidowana dla motocykli... ubezpieczenie graniczne można wykupić tylko na samochód. Jakim prawem? W powyższym linku jest napisane - Ubezpieczenie graniczne - jest to ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej posiadaczy pojazdów mechanicznych, Czy motocykl nie jest pojazdem mechanicznym?! Wie coś, ktoś więcej na ten temat? Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 ja mam zwykłe polskie OC (200zł/rok przy zwyżkach za wiek) i jeżdzę - 2 x ała z nie mojej winy, dostałem odszkodowanie, policja kilkanaście razy mnie zatrzymywała do kontroli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Allianz w ogóle chce się pozbyć motocyklistów wśród swoich klientów. Stawki na zwykłe OC dla moto wzrosły blisko 150%. Ostatnio, jak wypowiadałem im umowę, to tak właśnie stwierdzili w inspektoracie: "nie chcemy już dłużej ubezpieczać motocyklistów". Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rauven Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Jak samo mnie w lecie poinformowali w Allianz. Podobnie w gore poszly skladki za AC :/ Widac doszli do wniosku ze motocyklisci to nieoplacalna grupa klientow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 a ja od 4 lat ubezpieczam sprzęty na blachach z UK w COPMENSIE - 28 zł miesiąc ;-). Policja tez mnie kontrolowała kilka razy i OK. Ostatni raz ubezpieczałem w maju 2009, więc nie jestem pewien czy się coś nie zmieniło. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 a ja od 4 lat ubezpieczam sprzęty na blachach z UK w COPMENSIE - 28 zł miesiąc ;-). Policja tez mnie kontrolowała kilka razy i OK. Ostatni raz ubezpieczałem w maju 2009, więc nie jestem pewien czy się coś nie zmieniło. pzdr Witam, możesz coś więcej na ten temat napisać? OC graniczne czy coś innego? skąd tak niska cena? Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 niska?? przecież to wychodzi 340zł/rok!! Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Witam, możesz coś więcej na ten temat napisać? OC graniczne czy coś innego? skąd tak niska cena? Ale co mam więcej napisać. Idę do kobity kładę UK dowód rejestracyjny + UWAGA żądała ode mnie polski poszerzony przegląd zawsze i kobieta wypisuje kwitek na ile miesięcy chce lub co miesiąc przedłużam o kolejny za 28 zł. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 niska?? przecież to wychodzi 340zł/rok!! Ja normalnie płaciłem 160 za miesiąc :icon_mrgreen: Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 No właśnie, trzeba będzie wybrać się do tej Compensy, ja mam swoje moto na amerykańskich blachach i na razie nie przewiduję rejestracji w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Ja normalnie płaciłem 160 za miesiąc :icon_mrgreen: rozrzutny jesteś bardzo. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 ja mam w PZU i wołają przegląd - odmówić OC nie mogą - polecam poczytać ustawe ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi