Fiszu19 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 u mnie już pełną parą :icon_razz: są dwie.. więcej nie widzę, że powinny być.. tam jest jaka uszczelka między tym wszystkim ? wychodzi na to, że będzie trzeba sprężynki wymienić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 (edytowane) uszczelka jakaś tam powinna być, ja też mam przedmuch bo dyfuzor pokiereszowany bardzo i za cholere nie moge do dopasować żeby było dobrze... A sprężynki powinny być 3. Edytowane 27 Listopada 2010 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiszu19 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 a widzisz czyli jednak brak.. czyli masz prawie taką samą sytuacje jak ja ;) i bardziej słychać motor właśnie tam niż z tyłu.. a może być to przyczyną, że czasami mocy nie ma motor.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 a widzisz czyli jednak brak.. czyli masz prawie taką samą sytuacje jak ja ;) i bardziej słychać motor właśnie tam niż z tyłu.. a może być to przyczyną, że czasami mocy nie ma motor.. ? Oczywiście że może a nawet jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 a widzisz czyli jednak brak.. czyli masz prawie taką samą sytuacje jak ja ;) i bardziej słychać motor właśnie tam niż z tyłu.. a może być to przyczyną, że czasami mocy nie ma motor.. ? Połączenie jest elastyczne ale musi być szczelne. Ja musze dorawac nowy dyfuzor bo z mojego nic nie bedzie... Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiszu19 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 a ja muszę założyć uszczelkę bo w ogóle jej tam już nie ma tak teraz patrzyłem.. :icon_razz: a co do sprężynek to wiesz, gdzie je mogę dostać bo na allegro nic nie mogę dopasować.. albo źle patrze.. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 a ja muszę założyć uszczelkę bo w ogóle jej tam już nie ma tak teraz patrzyłem.. :icon_razz: a co do sprężynek to wiesz, gdzie je mogę dostać bo na allegro nic nie mogę dopasować.. albo źle patrze.. :banghead: Pojęcia nie mam u olka mozesz spytać ale nie wiem czy jest sens, w jakimś sklepie napewno dokupisz takie sprężynki tylko nie mam pojęcia w jakim to moze być. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Lepiej dobrze uszczelnij, ponieważ tłoczek może zassać trochę syfu i się przytrzeć. Popatrz na ten schemat http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...se_Zweitakt.gif na tym schemacie bardzo dobrze widać, żę silnik 2t zasysa resztki spalin do cylindra z gruszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 to że dymi to pikuś, że hałasuje też ale traci moc i więcej pali.........nie w każdym moto jest to odczuwalne exc 300 ma takiego kopa że i pewno z kawałkiem rury wodociągowej zamiast dyfuzora by latał :D niespalony olej w wydechu 2T to norma aczkolwiek jak leje sie hektolitrami z końcówki wydechu to albo -zła regulacja -nieszczelne połaczenie dyfuzor/cylinder (brzmi absurdalnie ale tak jest silnik wtedy ma zbyt niską prędkość gazów wydechowych, ponieważ dyfuzor wytwarza podciśnienie, i niespalony olej zalega w dyfuzorze i wylewa sie końcówka wydechu i nieszczelnym połaczeniem.. ) -zbyt powolna jazda :D wyjedź na kawałek prostej (bo to moto ciężko pałować w terenie :D ) i daj mu w p***de do oporu z 2-3 razy i nie powinno sie lać :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 to że dymi to pikuś, że hałasuje też ale traci moc i więcej pali.........nie w każdym moto jest to odczuwalne exc 300 ma takiego kopa że i pewno z kawałkiem rury wodociągowej zamiast dyfuzora by latał :D niespalony olej w wydechu 2T to norma aczkolwiek jak leje sie hektolitrami z końcówki wydechu to albo -zła regulacja -nieszczelne połaczenie dyfuzor/cylinder (brzmi absurdalnie ale tak jest silnik wtedy ma zbyt niską prędkość gazów wydechowych, ponieważ dyfuzor wytwarza podciśnienie, i niespalony olej zalega w dyfuzorze i wylewa sie końcówka wydechu i nieszczelnym połaczeniem.. ) -zbyt powolna jazda :D wyjedź na kawałek prostej (bo to moto ciężko pałować w terenie :D ) i daj mu w p***de do oporu z 2-3 razy i nie powinno sie lać :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Sprężynki można dostać tu: http://ktmsklep.pl sprężynki nr. katalogowy 503.05.012.000 oringi nr. katalogowy 0770440030 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Sprężynki można dostać tu: http://ktmsklep.pl sprężynki nr. katalogowy 503.05.012.000 oringi nr. katalogowy 0770440030 Nie watro poszukać w sklepach samochodowych? Może akurat coś dopasuje, zamiast dać parwie 40zł za jedną sprężynke... Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) Nie watro poszukać w sklepach samochodowych? Może akurat coś dopasuje, zamiast dać parwie 40zł za jedną sprężynke... Zawsze warto :wink: ale jaka jest szansa powodzenia, a w kwestii formalnej 40PLN za dwie sprężynki :bigrazz: Edytowane 28 Listopada 2010 przez ghollum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiszu19 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 to że dymi to pikuś, że hałasuje też ale traci moc i więcej pali.........nie w każdym moto jest to odczuwalne exc 300 ma takiego kopa że i pewno z kawałkiem rury wodociągowej zamiast dyfuzora by latał :D niespalony olej w wydechu 2T to norma aczkolwiek jak leje sie hektolitrami z końcówki wydechu to albo -zła regulacja -nieszczelne połaczenie dyfuzor/cylinder (brzmi absurdalnie ale tak jest silnik wtedy ma zbyt niską prędkość gazów wydechowych, ponieważ dyfuzor wytwarza podciśnienie, i niespalony olej zalega w dyfuzorze i wylewa sie końcówka wydechu i nieszczelnym połaczeniem.. ) -zbyt powolna jazda :D wyjedź na kawałek prostej (bo to moto ciężko pałować w terenie :D ) i daj mu w p***de do oporu z 2-3 razy i nie powinno sie lać :D No i właśnie dlatego chce kupić te sprężynki i uszczelkę i zobaczyć co wtedy się będzie działo :wink: troche drogo w tym sklepie ktm.. a co do uszczelek to może lepiej kupic cały komplet ? za 100 zł są na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 ostatnio bylem obejrzec exc 250(wiem temat dotyczy 300cc ale nie chce nowego robic) i jako ze po przeczytaniu jakie to ćwiara ma pierdoniecie to odpaliłem zaraz zapiołem 2 a tu ..... zgasł no to one more time i to samo. czego to jest przyczyna cos ze sprzeglem ? potem jak juz ruszylem to biegi szly normalnie wskakiwaly i wyskakiwaly latwo czyli rozlacza a zaden tez nie wypadl. tak jest w tego typu motorach ze mu trzeba prawa reke od staru do oporu zeby w ogole ruszyl. sytuacja ta miala miejsce i na 1 i na 2. tak pytam bo kolo go nie przedal a mam go u siebie w miejscowosci a i tak EXC planuje kupic na wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi