Domi93 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Witam serdecznie. Otóż zacznę od początku. Przed remontem silnika (pierścienie, tłok cylider, łożyska, simmery) motor palił od słabego kopa, trzymał wolne ale jednak świeca była troche za jasna. Po remoncie na takich ustawieniach w ogóle nie chciał zapalić więc radykalnie zmniejszyłem poziom w pływaku. Dalej zalewa świece i nie odpala... Najlepsze w tym wszystkim jest to, że żeby odpalił trzeba mu podlać 1 ml mieszanki na tłok i dopiero zapali. Moim zdaniem to totalny bezsens ponieważ kiedy kopne 5 razy nie podlewając mu jeszcze to swieca cała mokra jest razem z gwintem więc albo mi sie wydaje albo jedno drugiemu przeczy... Kolejną sprawą jest to że trzeba zdecydowanie mocniej kopnąć żeby zaskoczył niż przed remontem. Nie wiem co sie może dziać i przerasta mnie to. Macie panowie moze jakieś pomysły, sugestie, cokolwiek? Dodam że jak jest ciepły to pali od kopa bez ssania oczywyście, oraz ze wczesniej dostawał lewe powietrze i olej z korby przez simmery ale wtedy jakoś palił bez problemu... Za wszystkie rady tudzież uwagi wszystkim z góry dziękuję :notworthy: :crossy: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 A mierzyłeś mu ciśnienie sprężania przed i po remoncie? Odpal go i niech pochodzi jakiś czas i wtedy wyreguluj wolne obroty. Poziom paliwa ustaw jak producent przewidział. Nie wstawiłeś czasem jakiego chińskiego cylindra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Pamiętaj, że po remoncie gaźnik trzeba od nowa wyregulować. Może wcześniej miałeś bardzo ubogie ustawienie i teraz jest za mało benzyny do zapłonu a po kilku kopach nie spalona się odkłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domi93 Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 No to mam kolejne info. Jak wykręce świece i taką ociekającą benzyną dam na płomień to o dziwo ani troszke sie nie pali... Nie wiem o co biega. Nie mierzyłem ciśnienia aczkolwiek jak kopie to czuć opór i jak już odpali to ładnie się wkręca. Cylinder oryginalny suzuki przeszlifowany. Dobrze to bede kombinował dalej z gaźnikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Moze ta benzyna ma 100% diesla w sobie ? Diesla nie tak latwo zapalic :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 To jest chłodzone powietrzem czy cieczą? Jeśli ciecz to uszczelka pod głowicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumian_1989 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Oryginalny cylinder i szlifowany ? Wydaje mi się że jeżeli jest on aluminiowy to ma tylko nicasilową wkładkę w cylindrze i jak to zeszlifowałeś, to zapomnij że on będzie chodził, a jeśli jest żeliwny to spoko szlif jak najbardziej... Sprawdź ciśnienie, i to czy napewno to benzyna... Długo stał ? Przed remontem ? Bo może olej na dole osiadł...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domi93 Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Jestem troche po % więc przepraszam z góry za błędy jakiekolwiek. Benzyna nornalna pb95 plus olej orlen 2t semisyntetyk. benzyna nowa zeby nie bylo. Cylinder żeliwny, chłodzony powietrzem. Nie wim co z nim. Edytowane 30 Października 2010 przez Domi93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumian_1989 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Zobacz tą kompresję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Sproboj pobawic sie polozeniem iglicy. Przytkaj filtr reka i zobacz czy odpali, jak zalapie to zabierz reke i dostaje za uboga mieszanke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi