RazoR2011 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Siemanko, Jestem nowy, więc jest to mój pierwszy post :D Moja maszyna ma 31 lat :icon_razz: :icon_mrgreen: . 70 ccm. Oczywiście frajda jest :D. Lecz pewnego dnia upadł mi na ziemię w garażu. Dokonałem oględzin ale skończyło się tylko na zarysowanych bokach i ułamanym lusterku. Wszystko posklejałem. Następnego dnia gdy go odpaliłem, motor zaczął sam "gazować". Panikując nie wiedziałem co zrobić więc przekręciłem kluczyk, ale nie chciał zgasnąć!! Zacząłem wciskać luz (Półautomat-Bez sprzęgła), po paru mocnych uderzeniach motor zgasł. Odpaliłem go jeszcze raz, i znowu to samo, lecz obyło się bez wciskania luzu. Odłożyłem motocykl, na swoje stare miejsce i zauważyłem że zostawia za sobą plamy oleju. zauważyłem również, że rurka od oleju, wypadła, poza silnik, ale po włożeniu na swoje miejsce, i wlaniu oleju (poprzedni cały wypłynął), dalej się wylewa. Co mam robić? Przedmuchać rurkę? Nie zaszkodzi to mojemu motorkowi? Jak będzie potrzeba to wrzucę zdjęcia.Co zrobić aby motor sam nie gazował? Jest to wina wycieku oleju? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 zobacz czy linka od gazu nie jest nigdzie przyblokowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazoR2011 Opublikowano 19 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Linka, raczej nigdzie nie zachaczyła ponieważ manetka chodzi lekko, a nawet za lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalklb Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 może chodzi tak lekko dlatego że pancerz sie zdeformował i ją zablokował na otwartej przepustnicy i dlatego gaz chodzi za lekko.Nie wiem co to za motor ale musisz dojśc do tego stopnia że bedziesz widział przepustnice wtedy poduszaj manetką i sie dowiesz czy płynnie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubiool Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Jak dla mnie łapie lewe powietrze. Sprawdź czy uszczelka cylinder - gaźnik nie jest dziurawa. Sprawdź też pod cylindrem czy nie ma gdzieś szpary albo uszczelka nie jest walnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 To czasem nie jest 2 suw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RazoR2011 Opublikowano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 michalklb: Rozebrałem wszystko, i pękła linka, naprawiłem ją, tzn. na końcu przyczepiłem zaciskową klamereczkę, i na razie trzyma się.Dzięki za odpowiedź i Pozdrawiam bubiool: Uszczelka, jest dobrze zamocowana, dla bezpieczeństwa, chyba można ją obkleić taśmą? Czy jeżeli silnik się przegrzeje, to ona się stopi? Dzięki za odpowiedź i Pozdrawiam Adam M.: Tak jest to 2 suw. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 michalklb: Rozebrałem wszystko, i pękła linka, naprawiłem ją, tzn. na końcu przyczepiłem zaciskową klamereczkę, i na razie trzyma się.Dzięki za odpowiedź i Pozdrawiam Lepiej zanieś ją do warsztatu gdzie dorabiają linki, albo kup nową bo takie patenty siadają w najmniej oczekiwanym momencie :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi