Koczis Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam. Jako, że po R1 zostało wspomnienie szukam nowego moto. Zastanawiam się nad tymi 4 modelami: 1. FZS 1000 Fazer rocznik 2005(kupiony w 2006, 6300km, stan jak nowy, pewny na 1000%-oglądałem) 2. FZ6 Fazer z rocznika 2007-2008 3. CBR600RR z rocznika 2005-2006 4. R1 z rocznika 2002-2003 Ten pierwszy bardzo przypadł mi do gustu, ale to trochę prehistoria w porównaniu do mojej R1(2004), ale moto praktycznie nowe. Co do pozostałych to nr.2 wchodzi w grę ze względu na młody rocznik, choć średnio z wyglądem, ale za to nowsza konstrukcja moto w porównaniu do FZS 1000, a osiągi zbliżone. Nr.3 i 4 wchodzą w grę ze względów cenowych(do 17tyś zł). Jeżdżę głównie sam po mieście wieczorami przy małym ruchu i na trasy np. Warszawa-Radom-Warszawa, tak dla relaksu. Nadal ciągnie mnie do sporta, bo czasem chciałoby się pojechać te przysłowiowa 300km/h :), ale z drugiej strony, czy to ma sens? Dzięki za porady. Koczis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaż Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) Nic nie zostało z R1? Czy została skradziona? FZS 1000 Fazer zajebisty sprzecik i piekny wygląd,CBR600RR po poprostu jest za droga... a w tym przedziale cenowym jest dużo fajnieszych motocykli nawet w tej klasie ale to jest tylko moje zdanie, nie mam zamiaru z nikim później o tym polemizować. Pisze Co bym brał na Twoim miejscu punkt 1 albo 2. A czy znowu R1? Nie ciągnie Cie by spróbować czegoś innego? Tym bardziej czy warto pchać się w model 2 lata starszy niż miałeś? Edytowane 17 Września 2010 przez Masaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 kilofazerek :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Jeśli bym ja miał dorzućićswoje skromne zdanie i moją opinię na temat Twojego dylematu to gdybym sie pozbył R1 model o którym mówisz to wybrałbym supersporta 1000 Kawe, Suzuki, Honde lub co innego. Wg mnie nie wiem czy wszelkie FZS czy FZ Fazer czy cokolwiek Cię zaspokoi jeśli chodzi o prowadzenie moc itp. Znowu CBR 600RR zacny sprzęt np.: nie tylko Tobie sie podoba prowadzenie może i git może i takim sprzętem na drodze i torze objechał byś jak dobrze jeździsz nie jedną R1 lub R6 ale czy Tobie osobiście nie bedzie za mało... Ja proponował bym rozglądnąć się za ZX-10R, 1000RR lub GSXR-1000. Twój wybór kto co woli jeden woli nowe eksperymentować inny stare przyzwyczajone opcje. Pozdro 750 :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trollsky Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 z R1 chcesz wsiasc na szescsetke ? bedziesz sie nudził Cytuj www.trollsky.comhttp://www.youtube.com/user/Trollskyy?feature=watch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 ale za to nowsza konstrukcja moto w porównaniu do FZS 1000, a osiągi zbliżone. Osiągi zbliżone - dobry żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Koczis, zapie*dalanie pełna pi*dą zawsze ma sens :bigrazz: Nie wiem czy można być zadowolonym przesiadając się na coś znacząco słabszego. Celowałbym w kilofazera, jeśli nie do końca bawią Cię sporty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koczis Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Niestety miałem w zeszłym tygodniu spotkanie z autem i R1 krótko mówiąc stoi bez przedniego zawieszenia, a naprawa w ASO wynosi więcej niż była warta, wiec mam tzw. szkodę całkowitą, a rzeczoznawca wycenił, że mogą mi zapłacić 16 tyś zł i jeszcze zabierają to co zastało :( Przed R1 miałem xj600s Diversion i FZS600Fazer, ale 2 lata na R1 bardzo mi przypadły do gustu, a dodatkowo to był mój wymarzony motocykl, ale zapowiada się, że nie dostanę tyle odszkodowania, abym mógł kupić ten sam model :( i dla tego szukam czegoś w zamian, ale za mniejsze pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 To poczekaj, odłóż, kupisz coś młodszego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaquu Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 ja bym pozostał przy R1 :) sylwetka git, moc - tu chyba nie trzba sie wypowiadać ;p no i osiągi :) lekka także więc czego chcieć więcej ?? :) ale fakt, R1 troche kosztuje ;/ nie ma co ukrywac. co do Hondy to jeżdziłem cbr900rr i gdybym mógł to wrócił bym do tego moto ;) na 600 teź jeździłe ;p miły sprzęt ale przy R1 to dolna pułka - to moje zdanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koczis Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Niestety mimo 11 lat w siodle, cała rodzina po wypadku nastawiła się jeszcze bardziej anty-moto i nie ma opcji, aby wydać więcej niż mi zwrócą :( wiec nadal pozostają tylko te modele. Chyba kupię tego kilofazera, bo choć lata ma, to praktycznie nowy motocykl i opinie bezawaryjności ma całkiem dobrą, ale czekam na dalsze opinie :) Koczis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Niestety miałem w zeszłym tygodniu spotkanie z autem i R1 krótko mówiąc stoi bez przedniego zawieszenia, a naprawa w ASO wynosi więcej niż była warta, wiec mam tzw. szkodę całkowitą, a rzeczoznawca wycenił, że mogą mi zapłacić 16 tyś zł i jeszcze zabierają to co zastało :( Jesli nie jestes sprawca to z OC sprawcy maja zas*any obowiazek przywrocic Ci moto do stanu sprzed wypadku. I nie ma tu znaczenia, czy jest szkoda calkowita czy nie. Czeka Cie pasjonujaca wymiana slowa pisanego, na koncu ktorej sad kopnie TU w dupe.. co niestety moze potrwac. Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Jesli nie jestes sprawca to z OC sprawcy maja zas*any obowiazek przywrocic Ci moto do stanu sprzed wypadku. I nie ma tu znaczenia, czy jest szkoda calkowita czy nie. Czeka Cie pasjonujaca wymiana slowa pisanego, na koncu ktorej sad kopnie TU w dupe.. co niestety moze potrwac. To prawda :icon_idea: niestety moze to potrwac :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Jak pisali poprzednicy, odczekaj i kup albo FZ1S albo R1 z mlodszych lat, skoro to twoj ulubiony motocykl, to na innych mozesz czuc pewien niedosyt :wink: No chyba ze masz sily i czas aby uzerac sie w sadach, wowczas odremontujesz swoje moto ale to na pewno potrwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi