zomb Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 Witam Moto swietne ale i tak przy mojej XJ600 wymieka :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 @dyziojesli chodzi o oryginalny wahacz co do funkcji to tez nie mialem co nazekac jedyne co mi sie przy nim nie podobalo,byl tak ohydnie pospawany jakby go ktos slepy spawal.Nie bylo to u mnie wyjatkiem wszystkie Hayabusy jakie widzialem bylo to samo.Jak zaczalem przerabiac to bylo to pierwsze co wylecialo na zlom. @zombasa ja myslalem ze mam najlepszy motocykl :cry: :)........... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaaro Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 Pozdrawiam Adam i gratuluję. Chylę czoło przed takimi przeróbkami. Mnóstwo pracy i zaangażowania. O kasie nie wspominam, bo ludzie pochłonięci pasją starają się nie myśleć o wsadzonmych w moto pieniądzach. Jedno mnie jednak nurtuje pytanko :?: Robota trwała cztery lata. Czy szlag Cię nie trafiał na myśl, że tak długo nie jeździłeś swoją maszyną :?: i jak sądzę kolejne domniemane terminy zakończenia prac stale odwlekały się ,jak to bywa w podobnych przypadkach (niestety również w moim). Jeszcze raz gratulacje :) i pozdrawiam słoneczną Italię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 ...przynajmniej dwa razy w miesiacu na torze wyscigowym w Monza albo Mugello.a moze pochwalisz sie jakie czasy wykreciles tym "monstrum" na tych torach? Oczywiscie dla porownania moglbys podac czasy innych maszynek... :) :lapagora: Motor SUPEERRR! :lapagora: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 @yaarorobota trwala cztery lata,ale nie bylo to grzebanie codziennie przy nim tylko np:tydzien grzebania,tydzien jezdzenia pozniej znowoz z tydzien grzebania ze ddwa tygodnie jezdzenia i przez caly czas jakies poprawki.Nie bylo tak ze stal przez cztery lata caly czas w warsztacie.Cztery lata bez motoru tego sobie nie moge wyobrazic :) :D :D. Zycze Tobie osiagniecia Twoich celow jakie sobie postawiles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebJaw Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 No no...Gratuluję !!!Piękne MOTO. ...skąd wziąłeś tyle Carbonu ? ...chyba kopalnię węgla kupiłeś. (daj trochę zarobić biednym, polskim górnikomi kup w Polsce... :) ) Jeszcze raz GRATULUJĘ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 @tytusw Mugello najlepszy czas jaki osiagnelem to 1`59"979 dla porownania rekord to 1`52"601,tor w Moncy nie lezy mi za bardzo tam mam dosyc mizerne wyniki i do tego wypadek z trzy miesieczna wizyta w szpitalu. :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobi Opublikowano 13 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 Pozostaje ramę wyminić na tytanową czy jakiś inny wynalazek. I to jest ładnie zrobiony motor. Niestety dla wilu pozostanie marzeniem :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 13 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 @Tobiw planach mam rame wymienic na karbonowa,niestety nie moge znalezc kogos kto by wykonal ta robote :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaaro Opublikowano 13 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 firma Carbontec lub Carbotech robi tekie od lat do Ducata, może oni. Tylko nie znam nawet kraju, z którego pochodzą te firmy. Jedna z nich chyba z Wielkiej Brytanii. Zapewne rama taka kosztuje, więcej niż używana, seryjna Hayabusa :| . Jeśli nie znajdziesz gotowej takiej ramy w ofercie którejś z firm, to może zleć robotę w kraju. W Bielsku Białej jest firma produkująca samoloty, również prototypy, zapewne za kupę szmalu ale jak widzę to Cię nie zniechęca, a wiem że olbrzymie ilości karbonu zakupują (chyba z Francji) i tworzą poważne konstrukcje. Namiary: Zakład Remontów i Produkcji Sprzętu Lotniczego, Bielsko Biała, tel 033/81-50-110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 14 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 Tylko ze adam pochodzi z włoch i predzej zrobi to tam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 14 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 @yaaroz firma Carbotech tez juz rozmawialem, i z wieloma innymi.Znam wszystkie firmy w europie ktore robia czesci do motocykli z carbonu niestety nikt nie chce sie podjac tej roboty :) :) :) .Trzeba bedzie sprobowac za wielka woda.Dzieki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Climat Opublikowano 15 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2004 @tytusw Mugello najlepszy czas jaki osiagnelem to 1`59"979 dla porownania rekord to 1`52"601,tor w Moncy nie lezy mi za bardzo tam mam dosyc mizerne wyniki i do tego wypadek z trzy miesieczna wizyta w szpitalu. :cry: Rekord Mugello to 1'52"601... a możesz mi powiedzieć o jakiej klasie mówisz?Z tego co wiem to Rossi na Yammie w tym roku 1' 51.258 ale nie jest to istotne. Kolejna sprawa... Chcesz powiedzieć że Hayabusą wykręciłeś czas o +/- 7 sek gorszy od Rossiego??!!Hehehe. muszisz byc prawdziwym mistrzem... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 16 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2004 @climatz tego co ja wiem to rekord na tym torze nalezy do Tohru Ukawa (Honda) Moto GP 1`52"601.Piszesz ze Rossi wykrecil jeszcze lepszy czas`1`51"258, mozliwe ? jeszcze to do mnie jakos nie dotarlo dzisiaj sprawdze to.Czyli bylbym o 7 sek gorszy od niego.Moja hayabusa to nie jakas tam hayabusa przyspieszenie i predkosc maksymalna niewiele odbiega od motocykli z Moto GP.Czas 7 sek gorszy od rekordu moze sie wydawac dlo zwyklego czlowieka niewiadomo czym,ale w tym sporcie 7 sek to jest bardzo dozo.Jakby to rozlozyc na czas trwania wyscigu na kazdej rundzie 7 sek do tylu to wyglada to juz calkiem inaczej.Nie uwazam sie tez za jakiegos mistrza i nie jestem Valentino Rossi,ale motocyklem jezdze juz od pietnastego roku zycia i ja ze swoich osiagow jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Climat Opublikowano 16 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2004 Tak @Adam... ja wszystko rozumiem ale motocykle motogp to nie są jakieś tam tuningowane zabawki tylko ważące +/- 148kg potwory o mocy przekraczającej 240 kucy których cena najmu (bo jak pewnie wiesz nie można ich kupić) wynośi chyba 1,5 mln USD rocznie + części (około 2-6mln USD).7 sek różnicy to jest nic i nie tylko dla "przeciętnego" człowieka. Na porannej sesj kwalifikacyjnej na LeMans dziś rano różnica pomiędzy pierwszym a ostatnim zawodnikiem wynosiła 4 sek. Gdybyś Hayabą wywalił taki czas to na 100% był byś w drafcie do któregoś teamu fabrycznego w MOTOGP. Idąc dalej w takim razie czy możesz mi pokazać skan z wyników sesji w której brałeś udział?Jestem pewnien że skoro tak dobrze pamiętasz swój czas to możesz to udowodnić w nie jeden sposób. Będę wdzięczny gdyż bardzo chciałbym sobie udowodnić że nie mam racji i jest gdzieś jakiś Polak który naprawdę szybko jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi