Skocz do zawartości

ZR7S

bluecard88
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie w "puszce" miedzy gaznikami ,a filtrem powietrza zbiera mi sie mieszanka oleju z benzyną. W wyniku tego z tej "puszki plastikowej" wycieka mi ten dziwny mix prosto na obudowe skrzyni. Myslicie ze to zapchana odma? To moze byc cos powaznego? Dzieki za porade i podpowiedz :notworthy:

Po zlikwidowaniu wyżej wymienionych przez kolegów problemów wyczyścić z syfu odmę oraz jej wąż. Przy spuszczaniu oleju i próbach naprawy samodzielnej pamiętać delikatnym posługiwaniu się kluczem przy odkręcaniu/dokręcaniu korka oleju i na litość boską nie uszczelniać na pakułach;] Najlepiej kupić nawet najtańszy wychyłowy klucz dynamometryczny bóg wie jak dokładny to on nie jest ale lepszy taki niż wcale.

Mozliwe ze wlasnie mam banzyne w oleju , bo jak patrze przez "szkielko od oleju" to widac tak jakby na oleju byla jeszcze mala warstwa innego płynu. Musze zerknąc ten kranik w pierwszej kolejnosci. Jesli to wina kranika to "zestaw naprawczy" wystarczy? Olej tez do wymiany w takim razie? Co grozi na jezdzie na tym oleju? (Pytam z ciekawosci bo i tak wymienie)

Mozliwe ze wlasnie mam banzyne w oleju , bo jak patrze przez "szkielko od oleju" to widac tak jakby na oleju byla jeszcze mala warstwa innego płynu. Musze zerknąc ten kranik w pierwszej kolejnosci. Jesli to wina kranika to "zestaw naprawczy" wystarczy? Olej tez do wymiany w takim razie? Co grozi na jezdzie na tym oleju? (Pytam z ciekawosci bo i tak wymienie)

Olej do wymiany. Sprawdzenie kranika i zaworkow iglicowych.

Odkrec korek i powachaj czy smierdzi benzyna.

Ps. Co sie moze stac w silniku kiedy zalejesz go benzyna zamiast oleju? :)

Panowie jaki prponujecie olej do Kawki ZR7? Niemam pojecja jaki był zalany wczesniej. Czy warto naprawde "przepłacać" za sławny MOTUL ? Do mojego silniku dedykowany jest 10W40, 10W50 i 20W50.......więc jaki najlepiej zalać? Z góry dzix :)