?ukasz Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Przed chwilą zapalałem i normalnie kopniak i idzie w dół do oporu nie łapiąc tych trybików. Nie wiem co się stało nie mogę uruchomić silnika!!! Jak dam go na dół to wraca na swoje położenie do góry więc chyba sprężyna jest dobra ale co się mogło stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Pułksiezyc ci sie sypna kosztuje 20zł Pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOWA Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2004 heh, ja to miałem kiedyś przygodę z komniakiem:pojechałem do kuzyna pochwalić się nowym nabytkiem (mz 251)postawiłem, on przyszedł, ja chcę odpalić, daję kopa, kopniak został na dole, próbuję go wrócić ręką - nic z tego, szarpałem się chwilę, potem jakaś breszka i wróciłkope jeszcze raz i to samo tylko że tym razem kopniak spadł - pękł w okolicy klina z powodu blokady ośki.ehhhhh. okazało się że sprężyna się rozwinęła i zablokowała oś, musiałem kupić nowy kopniak i nową spręźynę, a ile się namęczyłem żeby ściągnąć pokrywę sprzęgła.... najwięcej bulu to mi sprawiła ta śrubka z gwintem co napędza obrotomierz. I w razie gdybyś miał kłopoty to zrób tak: zapnij bieg, niech Ci ktoś tylny hamulec przytrzyma i załóż klucz na tą śrubę (jakiś długi) i energicznie uderz młotkiem w koniec klucza (tak jakbyś chciał młotkiem odkręcać) - powinno puścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2004 To Jest na 98% pólksiezyc!!!!! :| :| :| Nie jest on drogi ;D Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Kozik Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Hej POLKSIERZYC !!!!Co do tej sruby od napedu walka to podgrzewam ja troszke i jest latwiej. Ponad to gwint zawsze czyszczam i lekko smaruje smarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukasz Opublikowano 1 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2004 Oj to chyba nie był półksiężyc!!!!!!!! W 251 nie ma półksiężyca. Problem był taki ze się sprężynka zakleszczyła i nie chciało się zazębiać. Rozebrałem dziś i to był tylko taki powód. Tych którzy uważają ze w mz 251 jest półksiężyc odsyłam do lit. technicznej!! Ja gp tam nie widzę! Półksięzyc na fotce to jest od mz 150. W 251 nie ma czegoś takiego jak miałem 150 tke to też miałem z nim problemy. Pozdro i dziękuje za rady!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 1 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2004 całkiem mozliwe no ale myslałem ze wszystkie etz maja taki sam starter jezeli wprowadziłem cie wbład to sorka nie chciałem pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Kozik Opublikowano 2 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2004 Hmmm.... Wazne ze juz dziala. Myslalem ze stalo sie cos z ta czesia ktora zazebia sie z malym trybikiem na koncu oski kopniaka (wnioskuje ze to sie nie nazywa polksierzyc :oops: ). Wlasciwie to dlaczego mialo by sie tak nazywac, przeciez to sa tryby na osce :D :D ide czytac wszystkie materialy o mz jakie mam... po raz 101 :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 2 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2004 Sora!!!! Ja tez sie pomylilem z Tym pólksiezycem ale powodem bylo to ze mam 150 i tam jest polksiezyc wiec myslalem ze w 251 tez jest :D Jeszcze raz sorka :D Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 2 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2004 tak czytam i czytam i sie zastanawiam z kad zescie ten polksiezyc wzieli :lol: Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 2 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2004 A Z Kosmosu raczej :D !!! Ach ta nasza wyobraznia :roll: :roll: :roll: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 6 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2004 A ja tak czytam te Wasze posty i rece mi opadaja... Najpierw wszyscy po kolei: polksiezyc, polksiezyc!!! Za chwil kilka leca sorki, ze to nie polksiezyc i wszyscy po kolei przepraszaja... Mozna sie w takich chwilach zastanawiac czy wiecie o czym piszecie, czy tylko powtarzacie zaslyszane gdzies opinie, samemu nie majac zadnego praktycznego doswiadczenia! Ja nie zabieram glosu w kwetsiach, w ktorych nie mam pewnej, popartej wlasna praktyka, wiedzy. I tego proponuje sie trzymac.Z motocyklowymi pozdrowieniami ! :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi