jimi11 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Takie zwory robi się kolego naprawdę solidnym przewodem. Taki sieciowy nadaje się do lampki i tylko lampki. Nie dziw się, ze ledwo zakręcił jak nie otrzymał należytego prądu.Dlatego sugerowalem klucz a nie przewod. Np 17tke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skystep Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 (edytowane) Panowie, nie mam skąd pożyczyć ani użyczyć akumulatora, ale jest prostownik, który za wiele nie pomaga. Jednak podłączyłem go dziś rano, i odpalił od razu, zgasiłem, znów odpalił. Potem zgasiłem i nie chciał już odpalić, teraz wyszedłem z miernikiem i mierzyłem. Po podejściu do sprzęta napięcie 13.4, po przekręceniu stacyjki 12.77 (włączone światła itp), potem wyłączam znów stacyjkę i napięcie leniwie leci do góry po chwili osiągając pułap 13 i go utrzymując mniej więcej. Próbowałem nawet odłączać lampę, ale czy to wiele daje, raczej nie. Czy takie napięcia sądzą o tym, że nastała godzina akumulatora. Gdybym wiedział jakie jest napięcie graniczne, dla którego przekaźnik ma dawać impulsy to chyba byłoby po problemie, ale tego znaleźć nie mogę. Normalnie bym wymienił aku i ten przekaźnik, ale jestem w trudnej sytuacji finansowej i szkoda kasy jak można zdiagnozować i wymienić to tylko co trzeba. Z góry dzięki za odpowiedzi. edit: ważna sprawa, przy próbie odpalenia napięcie na zaciskach mojego aku spada do zakresu 5-7V Edytowane 3 Czerwca 2011 przez skystep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Jużź wiesz jak ominać przekażnik i wiesz, ze kręci. Akumulator moze być samochodowy i podpity na lejce. Jak dla mnie to masz walnięte aku. lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skystep Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Jużź wiesz jak ominać przekażnik i wiesz, ze kręci. Akumulator moze być samochodowy i podpity na lejce. Jak dla mnie to masz walnięte aku. Taki też będzie mój ostatni post w temacie. Dziś ładowałem odłączony aku i podłączałem, nic to nie dało. Potem podłączyłem pod aku od auta, motocykl odpalił na dotyk (a stał dwa dni nie ruszany i biedakowi zimno było), zgasiłem znów odpalił, więc czas na nowy akumulator. Pozdrawiam wszystkich dzięki za rady. Szerokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi