chopin_123 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam ! Nie dawno stałem się posiadaczem Yamahy xs 750 76'. Motocykl zakupiłem ponieważ cena była śmieszna. Ze śmieszną ceną wiązały się braki. I stąd moje pytanie po rozłożeniu motocykla i wyjęciu instalacji zostały mi się 3 luźne kostki. Z moich przypuszczeń dwie są od modułu zapłonowego, a ta trzecia chyba od tylnej lampy której z resztą nie ma. Tutaj fotka tych kostek http://picasaweb.google.pl/savagebobber/MojeDokumenty# Jeżeli jest tak jak myślę, że te dwie są od modułu to po przeszukaniu całego ebay.com znalazłem kilka modułów, ale każdy miał inne wejścia np. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1978-Yamaha...sQ5fAccessories W związku z tym mam pytanie: Czy można kupić ten i przerobić wtyczkę? I czy da się ta Yamahe odpalić bez modułu? Jest tu zapłon na platynkach. Pozdrawiam ! Edytowane 6 Sierpnia 2010 przez chopin_123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Bez modulu nie da sie odpalic. Co do poszukiwania, najpierw sciagnij serwisowke lub dowiedz sie jaki byl tam montowany modul a dopiero zacznij szukac na ebay'ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 jak są przerywacze, to bez modułu musi się dać odpalić, z resztą, prawdopodobnie nie występował w oryginalnej instalacji. mało było konstrukcji, w których występowały przerywacze z modułem Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Modele 1976 i 1977 mają przerywacze zapłonu i nie mają modułu zapłonu który został dodany do instalacji zapłonowej dopiero w 1988 roku. Zanim coś napsocisz poszukaj w necie schematu instalacji do modelu 1977 Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopin_123 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Dzieki Panowie ! :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi