eddffs Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Dobry Wieczór. Mam pewien problem który myślę że pomożecie mi rozwiązać. Mam aprilke red rose 50 mam w niej żeliwny cylinder oraz tłok o rozmiarze 47,40 pewnego dnia zapewne zawiódł mieszalnik i motorek stracił moc okazało się że powierzchnia tłoka jest porysowana. Wiec zapewne trzeba zrobić szlif problem w tym ze oddałem go do gościa który stwierdził ze można go zeszlifować 0,5mm jaki kupić rozmiar tłoka? Bo w ogóle nie mam pojęcia i jeszcze jedno pytanie . Przy rozmiarze tłoka 47,40 to cylinder jest 50,70 czy 80? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 jaki masz rozmiar cylindra? tłok dobiera się do rozmiaru cylindra... Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 jak masz teraz tłok 47.40 a specjalista stwierdził że należy zrobić szlif 0.50 to chyba logiczne że kupujesz tłok o 0.50 (47.90) większy i zanosisz to do zrobienia , luz ~0.5-0.6 Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 W tym problem, że może być ciężko znaleść tłok do tego cylindra tuningowego (70cm3, silnik AM6). Zapytaj w Motor-techu o tłok do cylindra 70cm3 Minarelli RV4, może zgadzać się wymiarami, ale najprędzej to będzie Vertex który kosztuje około 180 zł. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiety Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Kolego zacząłeś od dupy strony.Idziesz do sklepu i kupujesz tłok na pierwszy szlif. Później oddajesz cylinder do szlifu razem z tłokiem, a oni sami sz :flesje: lifują na rozmiar tłoka... Cytuj NIKT NIE BEDZIE MI MÓWIŁ JAK MAM ŻYC - BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi