buxior Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Mam 15 lat i 4 miechy, miałem już skuter, jeżdżę po podwórku ZX9R taty. Przyszedł czas zakupu czegoś z biegami :D Prosiłbym Was o wasze zdanie co sądzicie na temat "sportowych" 50. Pytałem się motocyklisty i powiedział mi, że lepiej jest kupić 125 jechać na stację, która mi ją zdławi i wyda papier z którym zarejestruje 125 na 50, a później zrobić A1 i odblokować (oczywiście wszystko chcę legalnie) Miał może ktoś z Was "przyjemność" z taką rejestracją się spotkać ? Ile to by mogło kosztować ? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Pytałem się motocyklisty i powiedział mi, że lepiej jest kupić 125 jechać na stację, która mi ją zdławi i wyda papier z którym zarejestruje 125 na 50, a później zrobić A1 i odblokować (oczywiście wszystko chcę legalnie) jak Twoim zdaniem ma wyglądać operacja "zdławienia" 125 w celu wydania "papiera"? jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Krótko i na temat. 125 na 50 jest nielegalne i jak Cię złapią to leżysz. A Sport i 50 to dwa różne wyrazy. Dobre na wożenie tyłka ze swobodą większa niż daje tramwaj czy autobus no i zawsze to już jest początek kariery motocyklowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buxior Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Choćby wstawienie tulei na gaźniku, jakąś zastawkę lub coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 ale to nie zmienia faktu, że silnik ma 125 ccm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yeuop Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Dawno temu jezdzilem prawie rok bez prawka - tyle ze wtedy byly troszke inne czasy moze. Trudno mi w to uwierzyc, ale dzisiaj juz bym nie jezdzil jakos nielegalnie. :bigrazz: Nie warto. Swoja droga kumpel dal mi sie przejechac na jego RS125 i bardzo mi sie spodobalo :notworthy: Naprawde niesamowicie sie tym nacieszylem. Banan od ucha do ucha, ciagnie to niezle :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Mam 15 lat i 4 miechy, miałem już skuter, jeżdżę po podwórku ZX9R taty. Przyszedł czas zakupu czegoś z biegami :D Prosiłbym Was o wasze zdanie co sądzicie na temat "sportowych" 50. Pytałem się motocyklisty i powiedział mi, że lepiej jest kupić 125 jechać na stację, która mi ją zdławi i wyda papier z którym zarejestruje 125 na 50, a później zrobić A1 i odblokować (oczywiście wszystko chcę legalnie) Miał może ktoś z Was "przyjemność" z taką rejestracją się spotkać ? Ile to by mogło kosztować ? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Legalnie to będzie 50 centymetrów i 45 km/h, później najwyżej A1. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś jeździło trochę 125/50 i przeważnie nie było z tym problemów. Mimo wszystko ryzyko jest spore i trzeba się zastanowić czy warto je podejmować. IMHO bez przesady. Odblokowana 50 też jeździ żwawo, ujdzie jeszcze 70/50. Nie oszukujmy się, że przepisy są dobre i turlanie się 40 po mieście jest bezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buxior Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Czyli muszę czekać.. w grudniu A1 jest możliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 a ile km zrobiłeś ZX9R ?? bo skoro jeździsz takim to masz pojecie, wiec jest OK, kwestia kwitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buxior Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Pojęcie mam, olej w głowie też. Ile km? hmm z 30 ;p najwięcej 80km/h na 3 jechałem, nie da się za bardzo na podwórku szybciej jechać :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 (edytowane) ale rejestracja 125 na motorower to przesada bo to ślepy zobaczy ze ściema, ja w cagivie daje 3 bieg dopiero przy 80 km/h, kup jakąs 70-80-tke, one chodzą jak komarki (dźwięk) a jakoś jadą bez odpychania się nogami, Edytowane 6 Lipca 2010 przez Digidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Nie wiem jak teraz, ale kiedyś jeździło trochę 125/50 i przeważnie nie było z tym problemów teraz są te durne obowiązkowe przeglądy na motorower co 2 lata i bez znajomości nikt ci 125/50 nie podbije Mimo wszystko ryzyko jest spore i trzeba się zastanowić czy warto je podejmować. jak już uda ci sie przeskoczyć przegląd to toczyć sie te 50km/h nie szarżować, i będzie dobrze..... IMHO bez przesady. Odblokowana 50 też jeździ żwawo, ujdzie jeszcze 70/50. Nie oszukujmy się, że przepisy są dobre i turlanie się 40 po mieście jest bezpieczne. generalnie konsekwencje 80/50 i 125/50 są takie same więc w jedno bagno sie pakujemy :D dławienie 49ccm do 45km/h to skrajny debilizm, potem wąska droga przelotówka, można jechać 90 a na przodzie jedzie motobi, czy sowa 45km/h i nie ma jak go wyprzedzić i trzeba sie wlec przez 20km z prędkościa 45km/h ludzie dostają szewskiej pasji jak muszą jechać 45km/h, wyprzedzają na 3 cudują, jadąc na tym skuterze masz śmierć w oczach, połowa zajeżdża ci droge, jakbyś mógł jechać chociaż te 80km/h czułbyś sie bezpieczniej a tak jest masakra....... do tego kompletne zero dynamiki, dławienie średnio zmniejsza moc do 2-3KM cięzko wyjechać z drogi podporządkowanej ale chory kraj chore przepisy więc wszystko sie zgadza :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Pojęcie mam, olej w głowie też. no to masz temat do przemyślenia rozsądna rada: kup to, czym możesz legalnie jeździć. żadna przyjemność chować łeb niżej d..y na widok radiowozu jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi