Simrider Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam, W Hondzie X-11 wstawiłem lampę od Horneta (pc42) I mam problem z długimi światłami. W starej lampie była jedna żarówka H4. W nowej lampie są dwie H7. W momencie jak włączam krótkie światła(jedna żarówka) jest ok.Gdy włączam długie włączają się tak jak powinno być dwie żarówki ,ale ledwo się żarzą . Nie zależnie od tego które światła są uruchomione świeci się kontrolka od długich. Jakieś sugestie dlaczego długie tak słabo świeca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Bo np 2 zarowki H7 biora wiecej pradu niz jedna H4 jezeli swieca sie jednoczesnie. Sprawdz jaki jest pobor pradu w kazdej H7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Tak jak napisał Adam. Jedyna możliwość poprawienia mocy świateł, to wstawić przekaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 moze sa złe podłączone? i jak właczasz długie to sa połączone szeregowo Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 moze sa złe podłączone? i jak właczasz długie to sa połączone szeregowo dokladnie ta sama mysl mi przyszla do glowy, sprawdz czy nie podlaczyles ich szeregowo, bo wydajnosc alternatora spokojnie powinna dac rade w tym przypadku... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simrider Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 dokladnie ta sama mysl mi przyszla do glowy, sprawdz czy nie podlaczyles ich szeregowo, bo wydajnosc alternatora spokojnie powinna dac rade w tym przypadku... pozdr Podłączyłem od oryginalnej kostki w lampie,a tam nie jest szeregowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Źle podłączyłeś masę... BTW. Lampy przy Twoim przełączniku świateł powinny świecić osobno. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Źle podłączyłeś masę... BTW. Lampy przy Twoim przełączniku świateł powinny świecić osobno. Też to obstawiam. To, że podłączyłeś kostkę to jeszcze nie znaczy, ze jest tak samo opięta. Sprawdź przewód po przewodzie. Co do spadku napięcia to mało prawdopodobne bo instalacja spokojnie pociągnie dwie żarówki. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Monter ma rację. Z resztą w XX-sie jest ten sam altek i dwie H7 świecą, gdy drogowe włączę. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi