Śliwa Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Jeśli ktoś szuka pewnego autka to zapraszam http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13846547 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Śliwa, wtryski już robiłeś czy jeszcze nie? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 A poco ?? Mam kilka takich renówek i z o wiele większymi przebiegami i cały ukłąd wtryskowy jest w należytym porządku?? Kolejny mit - padające wtryski w DCI tak jak bezawaryjne TDI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 A poco ?? Mam kilka takich renówek i z o wiele większymi przebiegami i cały ukłąd wtryskowy jest w należytym porządku?? Kolejny mit - padające wtryski w DCI tak jak bezawaryjne TDI. Niestety, ale to nie żaden mit :bigrazz: Co prawda stoi w garażu, ale mam ten francuski szajs, i wyobraź sobie, że nawet benzynowy silnik, potrafi się je*ać. Także, wybacz :biggrin: PS. Nie jestem wyznania VW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Właśnie dlatego chce się go pozbyć zanim będę musiał je robić, ale cicho nikomu nic nie mów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Właśnie dlatego chce się go pozbyć zanim będę musiał je robić, ale cicho nikomu nic nie mów ;) A jeśli chodzi o Twój egzemplarz to niewiarygodnie dobrze wizualnie utrzymany :icon_eek: Rzadko się spotyka takie Meganki nie zajechane we wnętrzu :) Ten 105 DCI, fajny silniczek, nawet to to jedzie i wyjątkowo oszczędne jest :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 (edytowane) Ja miałem renówki po 200tyś i nic. Żadnego problemu z wtryskami. To prawda zdarzają się przeważnie w Clio i Taliach sporadycznie w Megankach. Teoria serwisu jest taka - częściowo słuszna. Auta firmowe, jeżdżą dużo ( moje też) leją dobre paliwo i dobry serwis maja - i te auta śmigają, Te tańsze leją wachę gdzie popadanie, seris również rzadko jest robiony i padają układy. Na 10 uszkodzonych npw Renault Zdunek w gdańsku 8 to clio i talia. Edytowane 30 Czerwca 2010 przez marcincbr600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Na 10 uszkodzonych n. w Renault Zdunek w gdańsku to clio i talia. Hmmm to może jednak zostawię żonie tą Megankę a sprzedam jej Clio ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Hmmm to może jednak zostawię żonie tą Megankę a sprzedam jej Clio ;) O Clio nawet mechanicy z pod poznańskiego dealera Renault mówią, że do 140 tysięcy i po wtryskach. W 1.5 bodajże 80KM? Z drugiej strony to nie wina producenta bo nie od niego przecież idą doskonałe wtryski Delphi :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 (edytowane) bodajże po 2006 roku już została ta wada poprawiona w silnikach do 85 km, bo silniki 105 konne mają cały układ z boscha. Edytowane 30 Czerwca 2010 przez marcincbr600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Clio z 2004 więc znakiem tego że trzeba spier***ać z jednym i drugim. Idę wystawić jeszcze Clio na otomoto w takim razie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Niestety, ale to nie żaden mit :bigrazz: Co prawda stoi w garażu, ale mam ten francuski szajs, i wyobraź sobie, że nawet benzynowy silnik, potrafi się je*ać. Także, wybacz :biggrin: PS. Nie jestem wyznania VW. A to głównie 1.6 bodajże mają problemy z kfzr'em (czymkolwiek to jest :P) w megankach 2 serii do bodajże 2006 r. I to czasami renault oddaje nawet pieniądze za naprawę tego (nie wie czy całość, ale część tak). Pzdr :crossy: Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 A to głównie 1.6 bodajże mają problemy z kfzr'em (czymkolwiek to jest :P) w megankach 2 serii do bodajże 2006 r. I to czasami renault oddaje nawet pieniądze za naprawę tego (nie wie czy całość, ale część tak). Potocznie zwane "kółkiem zmiennych faz rozrządu". Szkoda, że mi się z*ebało po gwarancji i kosztuje do tego tysiąc :banghead: Pomimo podobno poprawionego elementu czasami też jeszcze odpie*dala to samo. A 1.4 to miały wadliwe cewki :biggrin: Koniec off'u bo Śliwa i tak już nie sprzeda :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 A Meganą z tego co pamiętam zrobiłeś tylko około 20 tysięcy, a to jest ch*j bo mi też po 20 auto wydawało się doskonałe :biggrin: Ale mniejsza z tym, co się kupi, i tak zawsze coś się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Miałem Clio 1,5 Dci, miałem Megane II 1,5 Dci i 2,0 Dci. Dla mnie rewelacyjne samochody, absolutnie bezawaryjne. I dlatego przesiadles sie do mercedesa. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi