Skocz do zawartości

oszsusci z serwisu

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

prosze o rady co mam zrobic z serwisem motor-landu w plocku .oto problem kupilem quada i same naprawy trzyczwarte czasu stoi w serwisie i pojezdi gura tydzien i znowu naprawa i tak w kulko.ostatnio byl na przeglondzie i po dwuch dniach prawje sie zapalil.zlozylem propozycje zeby jakos dogadac sie polubownie ale oni caly czas twjerdzo ze oni go naprawili tylko ze on jezdi pare dni i awarja.teraz juz stoj w serwisie prawje drugi mjesioc i co sie pytam prosze czekac bo nie ma czesci.po prostu klijenta olewajo cieplym moczem.sprzedali szmelc i teraz kombinujo jak wykrecic klijenta a jest jeszcze gwarancja do grudnia.osobiscie uwazam ze jezeli tak postepuje niby porzondna firma to so zwykli oszusci i zlodzieje i nie polecam nikomu robic tam zakupuw.

Najpierw popraw błędy ortograficzne...(strasznie kują w oczy). Później może Ci ktoś odpisze...

Dokładnie, ja skończyłem to "coś" czytać w połowie, bo już nie miałem siły na resztę ;/

Popraw błędy / wrzuć w Worda i wtedy wklej... zrób cokolwiek, aby dało się to przeczytać!

primo warunki gwarancji są określone w karcie gwarancyjnej

secundo nie napisałeś co konkretnie jest naprawiane, czy są to te same usterki, oraz co ważniejsze - czy naprawy są wpisywane w książkę gwarancyjną (czy posiadasz dokumentację napraw)

tertio nie napisałeś kiedy kupiłeś, oraz od kiedy trwają kolejne naprawy, co też ma znaczenie

quarto mamy się domyślać, że zakup był dokonany przez konsumenta (klienta indywidualnego)?

dla kolejnych klientów mógłbyś również zdradzić, co za awaryjny sprzęt kupiłeś...

jsz

ps. poprawienie błędów by się przydało. wstyd, chłop 40 lat, a pisze gorzej jak pierwszoklasista!

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Mam dziwne wrazenie, ze quad made in China !

Nie chce krakac, ale tak juz chyba zostanie :icon_mrgreen:

Po paru naprawach masz prawo oddac sprzet zpowrotem, adwokat powinien zalatwic Twoje problemy.

:crossy:

Najpierw popraw błędy ortograficzne...(strasznie kują w oczy). Później może Ci ktoś odpisze...

Co poradzisz, Płock. I wszystko jasne. kaliali, a brony pięcioskibowej nie naprawiałeś?

Edytowane przez Greedo

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

I czy J jaka to roznica :bigrazz:

A tak powaznie to przeczytaj sobie dokladnie warunki gwarancji. Bo to ona jest kluczem do wszystkiego. I jesli nie wywiazuja sie z jakiegos konkretnego zapisu, wtedy wal do Rzecznika Praw Konsumenta. I on sie z nimi kontaktuje w twoim imieniu i przedstawia im sytuacje... :flesje:

NIKT NIE BEDZIE MI MÓWIŁ JAK MAM ŻYC - BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE