Barnaby Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 mam dedykowany akumulator 12V14Ah, czy zamiast takiego mogę założyć 12V16Ah z większym prądem rozruchu? czy będzie miało to wpływ na podzespoły intalacji elektrycznej i jeśli tak to jakie? dzięki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 A zmiesci się w miejsce starego? :icon_eek: Czytałem ,że nie powinno sie zakładac za dużego,bo może byc nie doładowywany.Ja załozyłem 12/14ah zamiast 12/12ah,ale musiałem przerobic mocowanie aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 mieści się bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElwisDB Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Nic się nie stanie Chyba, że używasz moto do wyjazdu po bułki do pobliskiego sklepu raz w tygodniu, wtedy faktycznie może być nie doładowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Wazniejsze od zakladania wiekszego aku jest dla mnie zakladanie lepszego, czyli robionego w technologii AGM - nie gubi kwasu na zewnatrz i dluzej wytrzymuje okresy nieladowania nie mowiac o niskich oporach wewnetrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi