Gość robert73 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Moze macie jakis dobry sposob na czysczenie szprych? Mnie to zajmuje kilka godzin ze szmatka :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Tak. Alufelgi. :biggrin: Chciałeś szprychy to się męcz teraz. Nie ma szybkich sposobów na to. W starej WSK 125 zajęło mi kilkadziesiąt godzin żeby pozbyć się rdzy i spolerować szprychy bez rozbierania koła. Dobrze że takie manewry robi się raz na 40 lat. :biggrin: W Harrym mam alu koła, czyszczę je przy każdym myciu czyli raz w roku na wiosnę. Jest git. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Można użyć mieciutkiej szczotki miedzianej na wiertarke ale ostrożnie bo i miedź uszkodzi, czasem też się babram malutkim filcem, takim do stożka tez na wiertarke plus pasta polerska odpowiednia do materiału z których są szprychy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 A jak mam szprychy zababrane srebrzanką (poprzedni właściciel - debil, machał pędzlem jak leciało, wszystko u*@#ane) to coś możecie poradzić na to, koledzy? Felgi są aluminiowe - już doprowadziłem do ładu, pięknie wypolerowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Kupujesz od Buchanana szprychy z nierdzewnej stali :) Jezeli jest srebrzanka to dlatego ze rdzewialy, a to zawsze wylezie, niezaleznie od ilosci pracy wlozonej w czyszczenie. Mialem kiedys Jaga na szprychach i cos o tym wiem. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 A jak mam szprychy zababrane srebrzanką (poprzedni właściciel - debil, machał pędzlem jak leciało, wszystko u*@#ane) to coś możecie poradzić na to, koledzy? Bierzesz wąski pasek papieru ściernego odpowiedniej gradacji, przekładasz przez szprychę i ciągniesz za końce na zmianę. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi