swiezak90 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Witam! Ostatnio podjechalem na stacje diagnostyczna w celu zrobienia przegladu i okazalo sie ze nie mam tabliczki informacyjnej (takiej blaszki na ramie) i facet powiedzial ze nie moze bez tego zrobic przegladu. Co na tej blaszce jest ze jest taka konieczna??? Nr ramy sie zgadza.. Powiedzial mi ze w WK mam sobie to zalatwic. Moze dlatego ze moto bede rejestrowal w Lodzi a przeglad chcialem zrobic w miescinie pod lodzia gdzie tzmczasowo trzymam moto. Ma to cos do rzeczy??? W lodzi zrobili by ten przeglad??? Czy rzeczywiscie nie bedzie problemu i jakos odzyskam te tabliczke w WK??? Teraz druga sprawa do motoru nie dostalem karty pojazdu... Mam dowod rej., fakture VAT, umowe kupna, zaswiadczenie o wpisie do ewidencji... Czy to wystarczy do zarejestrowania moto??? Czy beda jakies problemy??? Kurde nie wiem co robic..:( nie moge zarejestrowac bo nie ma przegladu a czas leci... Nie wspomne o OC ale to odrebna sprawa... Bede bardzo wdzieczyny za wszystkie porady i informacje.. Z gory dziekuje za pomoc...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiety Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Kolego widzę że jesteś jeszcze młody i pierwszy raz robisz przegląd. Czasami da się to zalatwić w dużo lepszej atmosferze. :bigrazz: Może diagnosta szukał powodu, a ty nie zajarzyłeś :biggrin: Cytuj NIKT NIE BEDZIE MI MÓWIŁ JAK MAM ŻYC - BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Tabliczka jest konieczna. Szukajka, bo z tego co pamiętam, temat niedawno był przerabiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 a może diagnosta nie potrafił jej znaleźć? albo masz naklejkę, a nie tabliczkę? wróżenie z fusów. dowiedz się gdzie tabliczka / naklejka powinna być i sprawdź sam, skoro dotychczas nawet nie wiedziałeś o takim bycie... karty pojazdu możesz nie mieć, jeśli nie była wydana. powinna być o tym adnotacja w dowodzie rejestracyjnym, jeśli mnie pamięć nie myli. w innym przypadku - wracasz do sprzedawcy jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiezak90 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 No właśnie...szukałem na forum i jest kilka tematów z tym że tak jak tutaj jedna osoba mówi że konieczna a inne osoby że nie potrzeba.... Jestem młody...nie ukrywam...każdy po kolei wszystkiego się uczy prawda..musi być w końcu ten pierwszy raz:P W sumie Swiety może i masz rację nie pomślałem o takim załatwieniu sprawy. (Za bardzo sie stresowałem :D). Co do diagnosty to wydaje mi się że wiedział czego szuka i gdzie..od razu powiedział że co z tą tabliczką bo zostały po niej tylko otwory mocujące. Ja osobiście nie mam pewności czy w tym miejscu powinna być ale rzeczywiście tak to wygląda. Ehh zakręcony jestem jak naleśnik...co do karty jeszua masz racje jest napisane czarno na białym że karty nie wydano. Wystarczyło spojrzeć a nie panikować.:) No i teraz jak w końcu z tą tabliczką...potrzebna czy nie...mam sie zgłosić do WK i tracić czas na jej odzyskanie??? Czy jechać na inną stacje i tam może diagnoście nie będzie potrzebna (ewentualnie to co Swiety radzi..)??? Dla jasności moto to Kawasaki zx6 z 96roku. Dzięki kolegom wyżej za wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 a jedna stacje diagnostyczna masz w poblizu? Przejedz sie do nastepnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Tabliczka powinna być z prawej strony na ramie, przy głowce ramy przymocowana na dwa nity... przynajmniej tak ma kolega ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 skoro tabliczki nie ma, a dziury są - pisać wniosek o wydanie zastępczej na stacji diagnostycznej jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_o2o Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Tabliczka nie jest potrzebna, przynajmniej tak było 3 lata temu. Robiłem badanie samochodu który nie miał tej tabliczki. Diagnosta powiedział że wymagana nie jest ale... -może przyczepić się policja za brak podczas kontroli gdyby sprawdzali Ci numery. -a jeśli chodzi o wydanie tabliczki to diagnosta mi mówił że on wystawia mi jakiś papier i z tym udaję się do WK po wydanie duplikatu. Podjedź do innej stacji od razu pogadaj z diagnostą że nie masz tej tabliczki i co masz zrobić i czy może podbić Ci badania i załatw sprawę z tabliczką. Do podbicia badań diagnosta musi sprawdzić numery a te przecież może (nawet musi) odczytać nie z tabliczki a z ramy/silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiezak90 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Witam! A więc dzisiaj załatwilem przegląd...na szczęście:) Facet trochę miał wątpliwości ale koniec końcem mam pieczątke i podpis:) Trochę makaronu na uszy:) i nawet nie musiałem przepłacać:) Tak więc dzięki wszystkim za porady pozdrawiam i śmigam zarejestrować moto. życzę szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Czyli jednak "...co kraj to obyczaj...", dzisiaj też robiłem badania techniczne i diagnosta nie interesował się w ogóle tabliczką znamionową, której nie mam (tzn mam ale stoi na niej napisane coś w stylu "motocykl nie przeznaczony do jazdy po drogach publicznych...") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiety Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 No to do szybkiego zobaczenia na ulicy... :biggrin: Cytuj NIKT NIE BEDZIE MI MÓWIŁ JAK MAM ŻYC - BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi