kamikazemario Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Problem mam następujący, który mnie dziwi niezmiernie-po naciśnięciu przycisku rozrusznika nie dzieje się nic oprócz przygasania kontrolek, naciskając sprzęgło i ponownie przycisk rozrusznika zaczyna on kręcić i silnik odpala. Czasami odpala normalnie. Macie pomysł w czym rzecz i dlaczego Hondzia nabrała przy odpalaniu manier skuterowych? :bigrazz: Podejrzewam, że gdzieś tracę masę. Ale dlaczego po naciśnięciu sprzęgła problem znika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 A nie masz czasem czujnika wciśniętego sprzęgła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Jest czujnik przy klamce. Wyczyściłem jego styki, ale to nic zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 a może , czasem chcesz zapalić na biegu, albo na rozłożonej stopce. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 a może , czasem chcesz zapalić na biegu, albo na rozłożonej stopce. pzdr Ja poważnie pytam.. zresztą nawet jakbym chciał palić na stopce, to dlaczego by się to udało po wciśnięciu sprzęgła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Ja poważnie pytam.. Różni się już wcześniej pytali o różne rzeczy - więc można się spodziewać wszystkiego. :bigrazz: pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Miernik do ręki i sprawdzić czy po naciśnięciu zaczarowanego guzika masz napięcie na cewce przekanika sterującego rozrusznikiem. Jeżeli jest a mimo wszystko rozrusznik nie kręci wtedy zewrzyj na krótko dwie miedziane śruby wystające z przekaźnika. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 (edytowane) Ja poważnie pytam.. zresztą nawet jakbym chciał palić na stopce, to dlaczego by się to udało po wciśnięciu sprzęgła. U mnie jest tak że przy wciśniętym sprzęgle da się odpalić na stopce, ale po puszczeniu sprzęgła jeśli jest na biegu to gaśnie. Natomiast bez wciśniętego sprzęgła, na stopce nie kręci rozrusznik. Edytowane 14 Czerwca 2010 przez soulreaver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 moze to sprzeglo to zbieg okolicznosci a tak naprawde to warto sprawdzic polaczenie klem z aku... pozdr Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 (edytowane) Dzięki wszystkim za pomoc :lalag: Problem rozwiązany. Wstyd się przyznać co było przyczyną, ale chyba nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło(chociaż rozebrałem połowe motocykla) to ja jestem bogatszy o wiedzę, a motocykl o przeczyszczone i zakonserwowane kostki oraz czujniki sprzęgła i stopki bocznej. Sprawdziłem także przekaźnik, jest ok. Cykanie naprowadziło mnie na problem z prądem, winnym okazał się nienaładowany akumulator :bigrazz: Edytowane 15 Czerwca 2010 przez kamikazemario Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi