toowdie Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Pacjent: Honda CBR 600 F4 Objawy: brak iskry Świeci się kontrolka z kluczykiem, ale wcześniej żadnego immo moto nie miało. Pytanie czy to moduł, czy może się jakoś immo aktywowało? Co zostaje prócz modułu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Pacjent: Honda CBR 600 F4 Objawy: brak iskry Świeci się kontrolka z kluczykiem, ale wcześniej żadnego immo moto nie miało. Pytanie czy to moduł, czy może się jakoś immo aktywowało? Co zostaje prócz modułu? Nie rozumiem tego. Może HISS odciął zapłon? Kręciłeś kilka razy rozrusznikiem? Edytowane 8 Czerwca 2010 przez Dar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Właściciel podjechał sobie do pracy i już nie odjechał. Zastanawiam się teraz co może być. Nie znam się dobrze na elektryce w Hondach, ale żadnych oznaczeń HISS jak to w innych bike'ach nie zaobserwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Każda CBR F4 ma immobilizer, ale w modelach z 99 roku jest tylko narysowany kluczyk koło wskaźnika temperatury. W egzemplarzach z 2000 roku jest napis H-I-S-S na stacyjce. Koło tego narysowanego kluczyka jest dioda, która po przekręceniu stacyjki zapala się i gaśnie po sekundzie, dwóch... Czy ona świeci się cały czas? Jeśli tak, to trzeba jechać do Hondy żeby odblokowali immo. Tylko że to ponoć tanie nie jest... Edytowane 8 Czerwca 2010 przez Dar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 ale wcześniej żadnego immo moto nie miało... chyba mialo... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 świeci się niestety... ile taka impreza kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Kumplowi od RC46 wzięli niby 450zł za odblokowanie... Cebra pewnie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Toowdee - a ja Ci proponuje zmostkowac czujnik przewrocenia sie motocykla kolo lampy. Pompa paliwa pewnie tez sie nie wlacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 (edytowane) Pompa paliwa się włącza. Dzisiaj wyszło szydło z worka - właściciel wrzucił na 8h kluczyk do odrdzewiacza. Ale niestety Honda rozkłada ręce. Zaproponowali jedynie moduł i nowy kluczyk za 4tys zł. Czy wystarczy drugi kluczyk i moduł czy odbiornik hiss też? Zamki chwilowo pomijam w rozważaniu, bo z tego co wyczytałem to wystarczy sprawny klucz do pętli hiss przytknąć, przekręcać można dorabianym. Jak coś to wyprowadźcie mnie z błędu Edytowane 9 Czerwca 2010 przez toowdie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Pompa paliwa się włącza. Dzisiaj wyszło szydło z worka - właściciel wrzucił na 8h kluczyk do odrdzewiacza. Ale niestety Honda rozkłada ręce. Zaproponowali jedynie moduł i nowy kluczyk za 4tys zł. Czy wystarczy drugi kluczyk i moduł czy odbiornik hiss też? Zamki chwilowo pomijam w rozważaniu, bo z tego co wyczytałem to wystarczy sprawny klucz do pętli hiss przytknąć, przekręcać można dorabianym. Jak coś to wyprowadźcie mnie z błędu tak wystarczy kluczyk i modul, cena allegrowa ok 1000, sa tez ludzie ktorzy sie tym zajmuja i robia to w cenie do 500 zl pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi