Skocz do zawartości

Brak iskry F4

toowdie
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pacjent: Honda CBR 600 F4

Objawy: brak iskry

Świeci się kontrolka z kluczykiem, ale wcześniej żadnego immo moto nie miało. Pytanie czy to moduł, czy może się jakoś immo aktywowało? Co zostaje prócz modułu?

Nie rozumiem tego.

Może HISS odciął zapłon? Kręciłeś kilka razy rozrusznikiem?

Edytowane przez Dar

Każda CBR F4 ma immobilizer, ale w modelach z 99 roku jest tylko narysowany kluczyk koło wskaźnika temperatury. W egzemplarzach z 2000 roku jest napis H-I-S-S na stacyjce.

Koło tego narysowanego kluczyka jest dioda, która po przekręceniu stacyjki zapala się i gaśnie po sekundzie, dwóch...

Czy ona świeci się cały czas? Jeśli tak, to trzeba jechać do Hondy żeby odblokowali immo. Tylko że to ponoć tanie nie jest...

Edytowane przez Dar

Pompa paliwa się włącza. Dzisiaj wyszło szydło z worka - właściciel wrzucił na 8h kluczyk do odrdzewiacza. Ale niestety Honda rozkłada ręce. Zaproponowali jedynie moduł i nowy kluczyk za 4tys zł.

Czy wystarczy drugi kluczyk i moduł czy odbiornik hiss też? Zamki chwilowo pomijam w rozważaniu, bo z tego co wyczytałem to wystarczy sprawny klucz do pętli hiss przytknąć, przekręcać można dorabianym. Jak coś to wyprowadźcie mnie z błędu

Edytowane przez toowdie

• 2 tygodnie później...

Pompa paliwa się włącza. Dzisiaj wyszło szydło z worka - właściciel wrzucił na 8h kluczyk do odrdzewiacza. Ale niestety Honda rozkłada ręce. Zaproponowali jedynie moduł i nowy kluczyk za 4tys zł.

Czy wystarczy drugi kluczyk i moduł czy odbiornik hiss też? Zamki chwilowo pomijam w rozważaniu, bo z tego co wyczytałem to wystarczy sprawny klucz do pętli hiss przytknąć, przekręcać można dorabianym. Jak coś to wyprowadźcie mnie z błędu

tak wystarczy kluczyk i modul, cena allegrowa ok 1000, sa tez ludzie ktorzy sie tym zajmuja i robia to w cenie do 500 zl

pozdr

Mechanika Motocyklowa