pako987 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Witam, potrzebna mi jest długość wkładki z buta o rozmiarze 44. Na jakiejś stronie znalazłem rozmiarówke i wychodzi że powinienem mieć rozmiar 43, Rozmiar Długość stopy (cm) 36 23,4 - 24,1 37 24,1 - 24,7 38 24,7 - 25,4 39 25,4 - 26,1 40 26,1 - 26,8 41 26,8 - 27,4 42 27,4 - 28,1 43 28,1 - 28,8 44 28,8 - 29,4 45 29,4 - 30,1 46 30,1 - 30,8 47 30,8 - 31,6 48 31,6 - 32,2 Dłougość stopy mam jakieś 28,3 ale wszystkie moje buty to rozmiar 44, wkładka ok. 29.1 cm. Inna sprawa że poszperałem trochę i wszyscy doradzają kupno o rozmiar większych, tak że nie do końca wiem jaki będzie dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Może doradzają numer większe dlatego, że sidi robi dosyć szczupłe buty ciasno przylegające do stopy. Ja mam 42 na długość w sam raz, ale są wąskie i zaraz po zimie trochę mnie piją dookoła stopy. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 buty moto faktycznie lepiej kupić numer większe. Troche się dopasowują do nogi ale nie za bardzo. Ja mam adidaski 43 w wiekszosci, a alpiny 44 Najlepiej pojedź zmierzyć, bo ten model może Ci wogule nie przypasić. Jest dość twardy w środku i uciska. Miękciejsze są alpiny smx plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Ja bym ci polecał przymierzyć. Wiem że chcesz kupić taniej niż w sklepie. Na necie są tańsze, ale możesz zmierzyć w sklepie (i kupić w necie) i mieć pewność, albo zaryzykować i kupić w necie , a później stracić cash na wysyłki jak nie trafisz rozmiarówki. But musi być wygodny i dobrze leżeć na stopie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako987 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Ja bym ci polecał przymierzyć. Wiem że chcesz kupić taniej niż w sklepie. Na necie są tańsze, ale możesz zmierzyć w sklepie (i kupić w necie) i mieć pewność, albo zaryzykować i kupić w necie , a później stracić cash na wysyłki jak nie trafisz rozmiarówki. But musi być wygodny i dobrze leżeć na stopie. pzdr Chyba jednak tak zrobię, i tak siedzę teraz w Szwecji więc nie są mi teraz potrzebne :icon_rolleyes: ale za 3 tyg trzeba ostro pojeżdzić i pasuje się w coś ubrać :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Przymierz, przymierz. Ja się naczytałem, że trzeba o numer większe, ale, że ja nieufna bestia, to się do sklepu mierzyć wybrałem. Zawsze nosze 40, wiec mierze 41 i...pływam. 40 nie mieli, zamówili, przymierzyłem i okazało się, że dobre. Akurat mieli posezonową obniżkę, więc od razu u nich wziąłem :). Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 ja sidi katalogowo powinienem brać 42... kupiłem przez neta 43 i są na maxa dopasowane-wręcz troszkę piły na początku. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Bo ta rozmiarówka to gówno warta jest, trzeba mierzyć i tyle. Tym bardziej że to nie buty z CCC że rzucisz w kąt i kupisz następne. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 ja sidi katalogowo powinienem brać 42... kupiłem przez neta 43 i są na maxa dopasowane-wręcz troszkę piły na początku. Na czuja kupileś :icon_question: Czy mierzyłeś gdzieś wcześniej? Mnie moje czasem uwieraja w prawym z prawej, ale z 1 nr większych mogłem prawie wyskoczyć bez rozpinania. Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 tak na czuja :) nie było mi po drodze do sklepu z sidikami... t Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 tak na czuja :) nie było mi po drodze do sklepu z sidikami... t No fart, że trafiłeś, bo inaczej odsyłaaanie, rozliczaaanie, czekaaanie itd. Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako987 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 (edytowane) No to temat przymiarki zamknięty, ale w rzeszowie i okolicach nie ma żadnego porządnego sklepu :/ Chyba ze o czymś nie wiem. Może ktoś coś polecić ?? Edytowane 10 Czerwca 2010 przez pako987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi