KUBAS007 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 podczepię sie pod temat z innym pytaniem, mam zębatkę przednia założoną oryginalną z gumą która ma 16 zębów, posiadam zębatkę cienką 14 zębów bez tej gumy, Chciałbym mieć lepsze przyspieszenie i krótsze biegi, ale po założeniu tej mniejszej łańcuch szura po ślizgaczu plastikowym pod łańcuchem, może tak szurać? No tak wogole nie z tematem zwiazane ale juz..;p Jak juz zmieniles zebatke to lancuch powinien byc dopasowany do zebatek( odpwoiedni naciag) jesli nie da sie tego zrobic naciagiem a pewnie nie to powinienes skrocic lancuch :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 No tak wogole nie z tematem zwiazane ale juz..;p Jak juz zmieniles zebatke to lancuch powinien byc dopasowany do zebatek( odpwoiedni naciag) jesli nie da sie tego zrobic naciagiem a pewnie nie to powinienes skrocic lancuch :biggrin: łańcuch da sie naciągnąć przesuwając koło tylko że zębatka ma mniejszą średnice i przez to łańcuch jest niżej i wtedy ociera, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk94BP Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 OSZALAŁES !!!!!!!!!!!!!!!!!!! CHCESZ SIE ZABIĆĆ!!!!!!!!!!!!!!!! Nie radze Ci robic takich experymentów 1) hamulce nie przystosowane do tak duzej predkoscie 2) rama nie przystosowana !!! 3) opony nie są przystosowane sa o wiele siensze niz w 500ccm !!! Ale robisz to na własne ryzyko ja bym twego nie robił bo mozesz jechac i moze ci peknac rama w któryms miejscu i przy np. 200km/h to dobrze sie nie skonczy nastepne bedziesz miał o wiele słabsze hamy zobacz ze w scigaczach są po 2 hamy na przednie i 1 na tył tu masz tylko 2hamy czyli bez przedniej 1 tarczy to bedziesz miał jakies 3/5 tego co powinno byc do zatrzymania 500'sety Jednym słowem konstrukcja jest wyprodukowana dla silników o poj 125ccm a nie 500ccm a to był by o 4 razy mocniejszy silnik No i jeszcze łancuch zebatki i inne drobiazgi które ulegna szybszemu zniszczeniu JA OSOBYSCIE BYM SIE NIE ODWAZYŁ :icon_twisted: ale co zrobisz to Twój wybor juz lepiej sprzedaj rame od 125 i kup porzadna od 500 czy ile tam pozdro :notworthy: nie boj sie o mnie ;) juz ja silnik dopasuje do motoru. a jak sie zabije to w przekonaniu ze robilem to co kochalem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 łańcuch da sie naciągnąć przesuwając koło tylko że zębatka ma mniejszą średnice i przez to łańcuch jest niżej i wtedy ociera, W którym miejscu ociera? Ślizga sie po wahaczu? Zrób foto najlepiej. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 (edytowane) W którym miejscu ociera? Ślizga sie po wahaczu? Zrób foto najlepiej. ociera o osłonę wahacza plastikową ( na większej zebatce też ale jak zmienię na mniejsza to mocniej i już sie opiera cały czas) zmieniłem przed chwilą tą zębatkę i słychać strzelanie, wszystkie używane zębatki są, raczej nie mozna z tym jeździć? bo szybko napęd siadzie, ale duzo lepiej się jeździ bo nie trzeba tak kręcić Edytowane 10 Czerwca 2010 przez Digidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 (edytowane) ociera o osłonę wahacza plastikową ( na większej zebatce też ale jak zmienię na mniejsza to mocniej i już sie opiera cały czas) zmieniłem przed chwilą tą zębatkę i słychać strzelanie, wszystkie używane zębatki są, raczej nie mozna z tym jeździć? bo szybko napęd siadzie, ale duzo lepiej się jeździ bo nie trzeba tak kręcić Nie można tak jeździć. Jak strzela to juz coś nie tak jest :) Edytowane 10 Czerwca 2010 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 No co wy na Youtube DT 125 latają po 140 -150 :biggrin: Moja dt seria 143 leci gps mierzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 szlify glowic, strzelajace łancuchy, przespawyawanie aluminiowych ram przez nastolatkow, boje sie tego tematu :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Nie można tak jeździć. Jak strzela to juz coś nie tak jest :) To strzelanie to przeskakiwanie łańcucha po zębatce, wiem bo w kawie zużyłem zębatkę prawie do końca :) Można z tym jeździć jeżeli nie będziesz pałował. Powiedzmy dojazdówka do sklepu po nową zębatką i powrót do domu, normalnej jazdy nie polecam bo tak jak Michoa spadnie Ci łańcuch :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 (edytowane) zmieniłem zębatkę na oryginalną i jest tak jak było, czyli OK Edytowane 10 Czerwca 2010 przez Digidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk94BP Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 szlify glowic, strzelajace łancuchy, przespawyawanie aluminiowych ram przez nastolatkow, boje sie tego tematu :icon_twisted: hehe nie ma sie czego bac :biggrin: po prostu niektorzy maja wyobraznie jak mozna motorek przerobic :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 hehe nie ma sie czego bac :biggrin: po prostu niektorzy maja wyobraznie jak mozna motorek przerobic :cool: Mylisz tu ulanska fantazje z doswiadczeniem ktorego niemasz dlatego wydaje Ci sie ..... Mialbys doswiadczenie / wiedze - balbys sie a tak co ( tylko glupi sie nie boi ). :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 hehe nie ma sie czego bac :biggrin: po prostu niektorzy maja wyobraznie jak mozna motorek przerobic :cool: Młody jeszcze jesteś i brak Ci wyobraźni aby sobie uświadomić jak bardzo boli pęknięcie takiej ramy składaka podczas jazdy. Z takimi pomysłami długo się motocyklami nie pobawisz. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk94BP Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Młody jeszcze jesteś i brak Ci wyobraźni aby sobie uświadomić jak bardzo boli pęknięcie takiej ramy składaka podczas jazdy. Z takimi pomysłami długo się motocyklami nie pobawisz. na ten pomysl wpadlem z wujkiem(mechanikiem), który sam ma motor i jest w temacie od wielu lat. przeciez ja do ramy 125 nie chcialem wstawiac silnika 4 cylidrowego tylko 1/2 4t ktory mialby moc podobna do odblokowanego 125. samobojca nie jestem :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 na ten pomysl wpadlem z wujkiem(mechanikiem), który sam ma motor i jest w temacie od wielu lat. przeciez ja do ramy 125 nie chcialem wstawiac silnika 4 cylidrowego tylko 1/2 4t ktory mialby moc podobna do odblokowanego 125. samobojca nie jestem :bigrazz: A jednak sprawa dyskusyjna ponieważ silnik 2T o pojemności 125cc jest dwu a nawet trzykrotnie lżejszy od silnika 4T podobnej mocy. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi