Nice Gay Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Witajcie :) ostatnio zauwazeyłem ze w moim motocyklu przy odkreceniu manetki na maxa na takich obrotach kiedy jest najwiekszy moement obrotowy slysze takie jakby strzelanie stukanie cykanie. zwlaszcza jak jade wzdluz barierek. i dzwiek sie odbija. nie zauwazylem zeby motocykl przy tym szarpał. tylko slychac strzelanie. koła zebate sa ok, pasek tez ma wszystkie zeby i nie widac pekniec na nim. ma przejechane ok5-6tyś km. jest orginalny, wymieniony tuz przed moim zakupem, jeszcze w stanach wiec jest orginalny, zanim moto sprowadzilem od dobrego znajomego ze stanow. wczesniej tego nie mialem, ale motocykl stał na dworze kilka dni w te najwieksze ulewy, a zwykle stoi w garazu. niewiem czy to ma jakis zwiazek ale przeciez myje do karczerem i nic po tym nie bylo podobnego. zauwazylem to dzis. przy kazdym mocniejszym odkreceniu manetki slychac stuki. przez caly okres uzywania motocykla jak go kupilem smarowalem pasek od wewnatrz po kazdym myciu mydlinami - to podobno "konserwuje" pasek. wielu znajomych tez tak robi i nie maja problemow. co robić? ratujcie. niechce stanac gdzies na trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Może trzeba naciągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McPerry Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Witaj ,w tej kwestii Ci nie pomogę ale tu zajrzyj dowiesz sie wszystkiego o buellu http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ic=94929&st=240 Cytuj zapraszam serwis motocyklowy www.motor-garage.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 niechce stanac gdzies na trasie To nie żyrj Viagry przed podróżą. :icon_twisted: Może pas o coś ociera? Masz w tym modelu napinacz pasa w postaci rolki pod wahaczem? Może tam coś nie halo jest. Jak dajesz ognia to górny bieg pasa się naciąga a dolny poluźnia, wtedy napinacz może pajacować. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nice Gay Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 wszystko sprawdzilem i wydaje sie byc ok jest napiety jak zawsze i o nic nie ociera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 (edytowane) Zgaduję iż jest to rocznik 2004/2005? Też tak miałem jednak nie mogę stwierdzić czy prowadzi to do zerwania pasa. W czasie ostrego przyspieszania czułem/słyszałem delikatne trzeszczenie. Nie ma to związku z napinaczem i tego typu innymi aspektami. Mnie pas się nie zerwał. Być może następnemu posiadaczowi. Pas nie wykazywał oznak zmęczenia, zużycia, zniszczenia... Nie martw się, śmigaj. Najwyżej się zerwie. Kupisz nowy. Wszak i łańcuchy trzeba zmieniać - tak więc normalna eksploatacja. Dodam i podobnych odczuć nie miałem z pasami z wczesnych XB 2002 (11mm), jak i z roczników 2006/2007, ani z Rotaxem 2008/2009. Edytowane 28 Maja 2010 przez maarp Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 bo pas zębaty nie jest do maszyn latających >200km/h i moca w granicach 100 kucy :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 bo pas zębaty nie jest do maszyn latających >200km/h i moca w granicach 100 kucy :wink: :wink: Tu się mylisz bo są motocykle co mają grubo ponad 100 km i lecą pod 260 i śmigają na pasie (bułka 1125 r ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 ...i tam to dopiero pas aż jęczy... co wy panowie żartuje! osobiście uwielbiam buella i jego wszelkie rozwiązania techniczne, najbardziej żal że produkcja Buł została zakończona, miejmy nadzieje ze nie na zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi