Skocz do zawartości

Malowanie AWO 425S 58r

bundes
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuję porady w sprawie malowania AWO. Chodzi mi o model czarny ze srebrnymi bokami zbiornika. Mam kilka zdjęć tego malowania ale nie jestem pewien czy te boki zbiornika są rzeczywiście srebrne czy szare. Może ktoś ma simsona w takim malowaniu bądź ma może taką wiedzę. Na dodatek niedawno byłem w muzeum w Suhl i nawet taki kolor był ale wtedy jeszcze nie byłem akurat na ten zdecydowany.

Znalazłem też taki w necie: http://www.osewskituning.cba.pl/IMG_0252.JPG

R1-RN22.R1-RN19.R1-RN12.R1-RN09. XX.ThunderAce.ZX1000.DR650.DR600.XT600.KLR600.W16.CB400.XS400.ETZ

Witaj. Co do malowania zbiornika AWO 425 S toboki były bezsprzecznie srebrne (kolor tożsamy z kolorem np.pompki do opon. po srebrnym leciał pasek niebieski potem czarny i z kolei złoty szparunek. Co do szparunków to były one różne w różnych rocznikach albo prowadzone były po rantach błotników, lub 3 po grzbiecie błotników. Niżej rzucam zdjęcia mojego awo z oryginalnie chromowanym zbiornikiem i szparunkami wg. oryginału.

Pozdrawiam

AWO 1

AWO 2

AWO 3

No to mnie trochę zbiliście z tropu. A może ktoś dysponowałby kodem RAL bądź z innej palety? Bo lakiernik pyta się czy jeśli srebrny to czy widać w barwie ziarna metaliku? No i jestem w kropce bo wydawało mi się, że nie.

R1-RN22.R1-RN19.R1-RN12.R1-RN09. XX.ThunderAce.ZX1000.DR650.DR600.XT600.KLR600.W16.CB400.XS400.ETZ

• 1 miesiąc temu...