Gość Anonymous Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2004 co wiecie, jakie macie zdjącha aprilli rx125 tuareg 125 i pegaso 125... prośba do DominaAdmina nie pisz że to motorynki do jeżdżenia po łące (bo nie mają upside-down etc) :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2004 nie pisz że to motorynki do jeżdżenia po łące (bo nie mają upside-down etc) :lol:a w ogóle takie małe pojemności mątują do enduro :?: :mrgreen: :) Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2004 no, lepiej mała pojemność niż rama w xt wypełniana ołowiem (chyba że ktoś se chce przykoksować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Ja jeżdziłem tuaregiem i musze powiedzieć że tylko z wyglądu wydaje sie ciężki i nieporęczny. W praktyce nie jest tak żle. Silniczek po odblokowaniu jest dynamiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jumper Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Mam pewne doświadczenie z Apriliami więc moge coś tu powiedzieć. wcześniej miałem Tuarega, ale 50 i jeździło mi się bardzo dobrze, ale nie o to pytasz. Pegaso, którą posiadam aktualnie jeździ się bardzo dobrze i przedewszystkim komfortowo. nie jestem zwolennikiem trudnych terenów (być może dlatego, że nigdy nie spróbowałem :? ) ale jeżeli lubisz jeździć po lasach i po drogach asfaltowych to pegaso jest bardzo dobrym rozwiązaniem. jakby co ... http://www.motoallegro.pl/show_item.php?item=24014955 wlepiłbym tu więcej zdjątek, ale niestety nie wiem jak. Jak masz jakies pytania co do tego moto to wal śmiało. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2004 pewnie.ile waży, czy są problemy z częściami - układ przeniesienia napędu na przkład? ile paliczy wchodzi na gumę? jakie ma koła "??? zawieszenie?wszystko chce wiedzieć :mrgreen: z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2004 tuareg to prawie to samo co rx tylko że obudowany i ma dwa zbiorniki paliwapoza tym zawieszenie, silnik i rama jest ta sama. pegaso to zupełnie inny motor, nie nadaje sie za bardzo do terenu. jeśli chcesz jezdzic ostro w terenie to tylko rx albo tuareg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2004 RX 125 to jest bardzo świetny motocykl -z jednej strony niemal wyczynowy, z srugiej ma świetny dół, dzięki czemu nie trzeba go tak często poddawać kapitalnemu remontwoi silnika. Mój dobry kolega, też Dominik, jeździł kilka lat temu na RX125 i był bardzo zadowolony, mimo że waży 95 kg!pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Ja tam nie mam przekonania do Aprili, Japończyki chyba są leprze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jumper Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2004 ile waży, czy są problemy z częściami - układ przeniesienia napędu na przkład? ile pali czy wchodzi na gumę? jakie ma koła "??? zawieszenie? waga to 140kg. , z częściami miałem troche problemu, jak to z każdym starszym włochem. adam ma racje, w terenie ostrym to nim nie poszalejesz, ale ogólnie to jeździ się bardzo przyjemnie. (zależy co kto lubi). skok przedniego zawieszenia to 210mm, tylnego 220mm. na kółko idzie bez problemu. fajny motorek ale jezeli woilisz ostry teren to rx zdecydowanie leoszy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2004 ile kosztuje rx z jakiego roku??? a Dominik ten twój kolega ważył 97kg a nie motór, zgadłem? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2004 jedynym rozsądnym wyjsciem jest sprowadzic po 1 maja.Oglądałem wiele rx'ów ale były strasznie drogie w stosunku do stanu.Przy oglądaniu zwróć uwage czy jest spawany blok silnika obok zębatki zdawczej, bo w wielu przypadkach tak było. Taką w na prawde dobrym stanie mozesz kupic za 8500 z '98 roku, za 7000 masz '96 wiec drogo. Za 6000 to masz '94 wiec nie wiem czy sie opłaca kupować taki stary motor za taką cene... Poza tym zwykle cena zalerzy od tego ile kasy zostało zainwestowane w motor w ostatnim czasie, wiec ceny moga byc bardzo różne, nikoniecznie zgodne z tym co napisałem wyżej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciufa Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Na temat Tuarega to akurat moge się wypowiedzieć!Moje pierwsze enduro które przekonało mnie do jazdy w błotku!Idealne w miejskich korkach ale w ciężkim terenie wysiada!Na piaskowni nie wydolił i kapitalka była!Chwalić będe te moto ale chyba z sentymentu! Wiadomo WŁOCH!! Częsci niedość że ciężko trafić to drogie!Mankament tego modelu to INPULSATOR!! (XL ma to samo;-( )Włoska instalacja jest daremna i najbardziej awaryjna! Nikt mnie nie przekona na zmiane zdania!Co prawda pisze tu o urzywanym i starszym modelu (85r) wiec może się polepszyły! To narazie tyle!Pużno już a o 3 jade do roboty! Trza trase objechać!narazie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Tak, jasne że kolega waży 95 kg, ale o ile mnie pamięć nie myli to waga RX125 to ok. 115 kg. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 czyli lepiej czekać do UE i wtedy o czymś myśleć? a chyba zostawie włocha i kupie crossową CZ :twisted: przynajmniej rejestrować nie trza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi