maciejka 750 Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 (edytowane) Zaprawa kondycyjna wskazana zwłaszcza na nogi i ręce choć kręgosłup też warto wzmocnić panowie bez przesady z tym ciężaremzgoda to nie komar ,ale dacie radę ja swoją wypycham pod 15- 20 cm podjazd o kącie 40stopni ,oczywiście bez treningu się nie obeszło ale teraz spokoaby było ciekawiej podjazd jest w samych drzwiach i aby się zmieścić muszę ją bujać na boki witam nowego kolegę Edytowane 4 Marca 2012 przez maciejka 750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek6 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Nie lepiej usiasc i wjechac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Niestety też mam próg ale daję radę, oczywiście są momenty gdzie dość trudno utrzymać gwiazdę, ale często po przeanalizowaniu okazuję się że wina leży po naszej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka 750 Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 oczywiście, odpalam i wyjazd ,ale dla pewności czy dam radę utrzymać, co jakiś czas robie taką próbe, jak przyjdzie tak że niewypchne to przęsiąde sie na coś lekkiegow moim wieku i po zawale trzeba uważac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek6 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 maniek/koledzy, o tym sprzecie od "ekologi" Removing the AISby MM1006The complete removal of the AIS system is fairly straightforward. Quite simply, remove all the components and plug the elbows at the exhaust ports. To remove the metal pipes from the rear assembly, you will have to cut the connecting brace with a hack saw blade. It is soft metal and cuts very easily. To remove the front components, you will have to remove the radiator.Once you remove the vacuum control hoses from the carburetors, the carb ports will either have to be plugged or connected to its front neighbor with a 3/16" I.D. rubber hose. See the article about connecting the carb. sync. ports under Carburetors.The exhaust port elbows are plugged with 5/16" concrete anchors that are cut to length to fit into the pipe. Be sure to use a washer between the acorn nut and the pipe for a tight seal. This is so you don't have to use any kind of sealant, although some high temperature RTV silicone could be used if desired. Also, do not overtighten the nut or the the bolt will break. The ones I used seemed kind of weak considering that they are supposed to be for anchoring stuff into concrete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) maniek, " co możecie mi poiwedzieć o tej części czy sklejać czy też kupić nową" - ta część to kawalek sluzacy tylko i wylacznie ekologii, mozna ta całą ekologie (sporo rurek i pudełek) wywalic, o 3kg lzejszy motocykl. Jest to opisane (wywalanie) na amerykanskim forum. Artur pewnie Ci to znajdzie. on jest mistrzem w grzebaniu :) Można to wywalić. Cały temat znajduje się tutaj http://www.venturers...d=002008&id=176 W naszych motorkach są takie dwa filterki. Serwisowałem w serwisie Yamahy (niedaleko od centrum handlowego Cuprum Arena).Mam same pozytywne doświadczenia - wyjątkowo miła obsługa, profesjonalnie zaopiekowano się moją Gwiazdą.Na dodatek, dostałem fajny rabat na kaski, kurtkę i rękawice. A cena za części i serwis była całkiem znośna. Generalnie - polecam. No to fajnie bo ja już się nastawiałem na Wrocław bo szczerze mówiąc nie wierzyłem w tych z Libanu jak to mówi Numanoid :biggrin: Do Lubina mam 20 kaemów, tak że luzik.Sahib z którego roku masz motocykl? Niestety też mam próg ale daję radę, oczywiście są momenty gdzie dość trudno utrzymać gwiazdę, ale często po przeanalizowaniu okazuję się że wina leży po naszej stronie. No właśnie. Ostatnio chciałem w garażu przepchnąć motocykl parę centymetrów do przodu. Zamiast siąść na niego i zrobić to jak zwykle się to robi, to ja, stojąc z lewej strony złapałem za kierownicę, postawiłem go do pionu ale nie za dużo żeby mi nie poleciał na drugą stronę i w ten sposób podepchnąłem go do przodu. Po czy ponownie chciałem go oprzeć na nóżce. Przechylałem go więc powoli na siebie i w pewnym momencie, a było już za późno, zorientowałem się że nóżka mi się złożyła :huh: Powodem było to, że podpychając go do przodu nie wyprostowałem go do pionu dostatecznie i nóżka ocierając o beton się złożyła czego ja już nie zauważyłem. Miałem przerażenie w oczach kiedy upadał :laugh: Ale oparł się na gmolach i dobrze się skończyło :buttrock: Edytowane 5 Marca 2012 przez II Artur II Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XV 1900 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Mam nadzieję, że do maja już będę gotowy, żeby zmierzyć się z Królewską Gwiazdą na trasie :) Kró;ewska jest tylko XV 1900 :excl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Królewska jest tylko XV 1900 :excl: Też się do takiego przymierzałem, ale nie na moją kieszeń :) Aczkolwiek Twoje zdanie poważnie zabrzmiało :biggrin: Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahib Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Ok,Niech będzie, że to XV 1900 jest Królewska :laugh: A nie Royal Star :rolleyes:Nie ma co się przekomarzać :biggrin:A moja Ventura jest z 2000 roku.Jak będę mógł wyprowadzić Ją z garażu, to zrobię parę fotek i się Nią pochwalę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Mam nadzieję, że do maja już będę gotowy, żeby zmierzyć się z Królewską Gwiazdą na trasie :) Kró;ewska jest tylko XV 1900 :excl:Też się do takiego przymierzałem, ale nie na moją kieszeń :) Aczkolwiek Twoje zdanie poważnie zabrzmiało :biggrin: Prawie jak by rzucił rękawice… Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajcow Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 HV 1900 jest ładna :lalag: ale musze bronbić godności królewskiej mojej gwiazdy ...bo tylko jedna może być Królowa :notworthy: a jakie Jej imie to wszyscy wiemy :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 http://www.venturers.org/Tech_Library/index.php?action=article&cat_id=002008&id=176 moze to nie potrzebne ale ktoś to zaprojektował i ma spełniać jakąś funkcję, nie żebym był jakimś ekologiem tak więc chyba posklejam i taśmą owinę a jak się trafi z jakiegoś rozbitka to wymienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahib Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Jak nie patrzeć to gwiazda :biggrin: Co by o tym nie mówić: Royal Star => Królewska Gwiazda, Roadliner => Drogowy Liniowiec :tongue:To tylko tak, gwoli precyzji tłumaczenia z obcego na nasze :biggrin: Co nie zmienia faktu, że obydwa są piękne :)I niech nam jak najdłużej służą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 http://www.venturers...d=002008&id=176 moze to nie potrzebne ale ktoś to zaprojektował i ma spełniać jakąś funkcję, nie żebym był jakimś ekologiem tak więc chyba posklejam i taśmą owinę a jak się trafi z jakiegoś rozbitka to wymienię Jak chcesz, to mam znajomego co klei plastiki, podeślij mi element i Ci to załatwię.Myślę, że ze 20,- pln Cię to będzie kosztować...Ale wycenię zadzwonię i podejmiesz decyzję.Jak podejmiesz decyzję to daj znać – najlepiej załatwimy sprawę przez PW. Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Wysyłka tego ustrojstwa wyniesie więcej niż naprawa.Podjedź do pierwszego lepszego warsztatu samochodowego,najlepiej blacharskiego i zapytaj o spawanie plastyków.Zrobią to od ręki ,a koszt podobny pewnie do tego ,który podał Dyzio. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi