II Artur II Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) Mam do Was pytanko - otóż w związku z kiepską kondycją lakieru mojej Venturki mam zamiar zrobić jej pełne malowanie, i tu pojawia się problem - wiecie może gdzie można dostać jakieś lamówki pod lakier, takie jak ma oryginał (te na granicy kolorów w wersjach dwukolorowych) ewentualnie jakieś tuningowe ? Szukałem i w googlach i na allero i po sklepach tuningowych, ale niestety nic nie znalazłem :( A może warto pomalować ją na jeden kolor. Jakiś piękny perłowy lakierek. Najlepiej gdybyś pomalował motor w oryginalnym kolorze z tego rocznika. Bo z Twojego roku występował na pewno w jednym kolorze i dwukolorowa wersja. Z którego roku masz motocykl? Zaletą jednokolorowego malowania jest to że w razie gleby znowu nie musisz dokupować szparunków. Na forum są fotki paska dorabianego przez agencje reklamy. Edytowane 12 Lutego 2012 przez II Artur II Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIABI23 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 (edytowane) Witam wszystkich... odezwałem się do Was już... sporo czasu temu :) a nawet założyłem temat hehe liczyłem że mi coś podpowiecie pomożecie :) ale jedyne co to odezwał się do mnie jeden użytkownik :) a Ci którzy mają ten sam model i rocznik nie odezwali się... oj oj oj... chłopaki kiepsko coś pomagacie :) każdy tutaj pokazuje swoją venturkę ;) a więc i ja pokaże swoją :) co prawda ma już swoje lata... ale nie ukrywam że bardziej mi sie podoba niż te nowe hehe mam też sv-ke 650 na wyszalenie się CZY KTOŚ Z WAS MIAŁ ROCZNIK 83-85 VENTURY? CZY KAŻDY POSZEDŁ NA PROŚCIZNE HEHE I KUPIŁ SOBIE NÓWKE xD Fajnie że mam nadzieje dojdzie do naszego spotkania,mi każdy termin w maju odpowiada,już od piatku. Co do miejsca to wiem że najbardziej racjonalny z tytch propozycji byłby Dobieszów chociaż z checią bym ruszył na Mazury, morze, Bieszczady jeśli tam by zostało ustalone miejsce spotkania.Wszystko jedno gdzie, na pewno przyjade :crossy: :biggrin: MOŻE W TORUNIU SIĘ SPOTKAMY HEHE ? Edytowane 13 Lutego 2012 przez DIABI23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Ja niestety jak napisałeś poszedłem na "prościznę" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka 750 Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 i ja , kopletnie nieznam tych starszych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Dyzio77 wezme tą końcówkę manetki. Znalazłem ją - leży i czeka :)Podeślij mi na PW namiary i email to Ci wyślę zdjęcia i ewentualnie nadam paczkę, chyba, że chcesz też nówki manetki.Wystawiałem je grzecznościowo dla Kolegi, aukcja nr: http://allegro.pl/manetki-kuryakyn-i2043679801.html Cena do negocjacji - najwyżej dam Ci nr tel właściciela. Co do modelu Ventki, też na starszych się nie znam. W kwestii zlotu, jutro dzwonię do Dobieszkowa i zapytam o terminy i ceny.Dam znać co i jak. Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawtom Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Znalazłem ją - leży i czeka :)Podeślij mi na PW namiary i email to Ci wyślę zdjęcia i ewentualnie nadam paczkę, chyba, że chcesz też nówki manetki.Wystawiałem je grzecznościowo dla Kolegi, aukcja nr: http://allegro.pl/manetki-kuryakyn-i2043679801.html Te manetki pasują do Ventury? Miałem takie w VStarze, bardzo zacne.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Szczerze mówiąc, to nie wiem...ale myślę, że tak, bo Ventka jest z USA, a tam są cale.Miałem tak w Shadowce i było OK.Do Ventki kupie sobie z czasem podgrzewane.Testowałem takie w BMW LTSuper sprawa.Te trzeba było by przymierzyć - sprawdzić. Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forrest2000 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Witaj Dabi23. Miło Cie znowu widzieć na forum. Z tego co śledziłem forum tylko Ty smigasz pierwszym modelem Ventki. Są bardzo żadkie, i w takim stanie praktycznie nie można już ich spotkać. Co do linii - przypomina bardziej turystyka niz criusera i z tego powodu nie leży mi jego bryła, bo kocham chromy, choppery i cruisery. Podoba mi się linia Drag Stara i Vtx-sa, a dodając torszkę turystyki wychodzi przepiękny steamer czyli Royal Star xvz 1300 Venture i tak pogodziłem wszystkie upodobania :) . No i inaczej się go prowadzi od Twojego modelu. Nie zmienia to faktu, że to Ventka i na pewno miło bedzie sie spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Te manetki pasują do Ventury? Miałem takie w VStarze, bardzo zacne.pozdrawiamBędą pasować.Są bardzo uniwersalne i pasują do wielu motocykli.U siebie mam podgrzewane,założył poprzednik w stanach,super sprawa. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Tak wyglądają u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Widzę tempomat manualny... ;) Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forrest2000 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Widzę tempomat manualny... ;)Teraz Korsarz ma dwa w jednym :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Tak jest i też używam zwłaszcza w mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 To fakt, fajna sprawa :) - wiem coś o tym :) Dla ładnego desingu można założyć dwa - po lewej i po prawej :) Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forrest2000 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Tak jest i też używam zwłaszcza w mieście.Najważniejsze aby było wygodnie i dlatego każdy swoje moto powinien wyposażyć pod siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi