jacek12345 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 sprawdz olej i plyn i czujnik oleju i plynu hamulcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Drodzy Koledzy Kompletnie nie wiem w które miejsce wsadzić moje pytanie. Z jednej strony pod warsztaty ale z drugiej Royale są u nas w kraju nietypowe i nie łatwe w obsłudze. Adelka własnie skończyła 40tysi i muszę jej zafundować grubsze regulacje. Gaźnik kontrole zaworów itd. Zatem pytanie do ludzi z Warszawy o naprawdę dobrego fachmana. Na połczyńskiej był kiedyś mechanik blondyn w średnim wieku o ile dobrze pamiętam, który wiedział wszystko w temacie. Po zmianach już go tam nie ma a ja nie pamiętam jak miał na imię i nazwisko chociaż robiłem u nich kiedyś większy przegląd.Zatem podsumowując może ktoś pomoże mi go namierzyć albo podsunie serwis który nie spieprzy sprawy. Piszę nie często więc jeśli naruszyłem cokolwiek post do usunięcia lub przeniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaurusPL Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 witam potrzebuje schematu licznika yamaha venture Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Odpaliłem moją Vędkę i machnąłem pierwszą traskę. Oczywiście standardowo największe serpentyny w Polsce w Załużu koło Sanoka. Po zakrętach chodzi ładnie ,trzyma się drogi ale CBR-a to nie jest :) za głęboko się nie da rady złożyć i trzeba zwalniać do 40 bo inaczej trze gmolami o asfalt. Dwa razy przytarłem i dałem sobie spokój :)Muszę jeszcze wymienić uszczelki pokryw komór pływakowych bo się pokazały drobne podcieki paliwa. Jak na swoją masę motocykl zbiera się ładnie i jest czym wyprzedzić. Problemem jest jednak parkowanie trzeba trzy razy pomyśleć gdzie wjechać i gdzie nogę postawić przy zatrzymaniu ,nie daj Boże przy skręconej maksymalnie kierownicy bo dwa racy się spociłem jak mi podjechała noga na piasku :) a wtedy drze ja niemiłosiernie na bok.Trzeba częściej zaglądać do siłowni:)Jedyną nieprzyjemną rzeczą jest spalanie - zżarła mi 10,3 na 100 ale ją trochę garowałem i trochę pewnie wyciekło przez nieszczelne pokrywy.Ile palą wasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 witam spalanie niezłe !!! moja przy normalnej eksploatacji to jakies 6-6,5 przy prędkości do 120 a przy 140-170 8,5 ale po trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Co do tego spalania to wstyd się przyznać ale zapomniałem ,że licznik skalowany jest w milach 10,3 t spalanie na 100 mil.... zakręciłem się jak młody :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodi Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Witam:) Moja również spalanie przy jezdzie prawie miejskiej 6,5 w trasie w granicach 6 przy prędkościach do 120 więc nie ma co więcej wymagać :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wto Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Witam kolegów. Pytanko!!!!Czy może ktoś z szanownego grona Venturowiczów wybiera się w tym roku na zlot do Łagowa???? :)Bo w zeszłym roku widziałem kilka venurek.Wtedy jeździłem jeszcze Dragiem 650 :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak356 Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Witajcie po długiej przerwie!Masę zajęć mam, dlatego nie zaglądam tu zbyt często. Niestety, w kwietniu miałem wypadek, niegroźny, ale Ventka dostała po dupie :( Do wymiany mam tylne gmole z relingami, podnóżek pasażera i jakieś inne szczegóły.Stąd też moje pytanie - wiecie gdzie dostać oryginalne lub akcesoryjne gmole tylne z relingami (o Motonautiliusie wiem i nie jestem przekonany) ? I czy ma ktoś z was podnóżki tylne Kuryakina z adapterami ? Jeżeli tak, prosiłbym o zdjęcia jak to wygląda.Chodzi mi o coś takiego: podesty -> http://www.lidor.pl/podesty-kierowcy-lub-pasazera-ky-4351.htmladapter -> http://www.lidor.pl/adaptery-stozkowe-do-podnozkow-kuryakyn-ky-8811.html Ale jakby co to oryginalnymi tylnymi podnóżkami też nie pogardzę :)Z góry dzięki za info,bardzo mi się teraz przyda :) Edytowane 24 Maja 2014 przez Kozak356 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) A relingi to obydwa dostały ? Ja szukam prawego... W stanach na e bay-u można upolować komplet za około 100$ + 60-70 wysyłka. Poszukaj brakujących elementów właśnie tam. Ja u jednego kolesia z ebay-a amerykańskiego kupiłem zbiornik paliwa do mojej,oczywiście w kolorze. Przyszedł taki jak był a zdjęciach i w dobrych pieniążkach. Koleś jest ugodowy. Bez problemu dogadałem się z nim mailowo co do ceny przesyłki i spuścił mi na niej ponad 40 $. Koleś ma bardzo dużo rupieci do Ventury.To jakiś mały sklepik w stanach . Jaka paczka przyszła sprawdziłem sobie po adresie na google map :) Dzisiaj świat jest malutki:) Link do jego konta : http://www.ebay.com/usr/pinwall_cycle_parts Jak gumy ocalały masz tu: http://www.ebay.com/itm/05-Yamaha-Royal-Star-Venture-XVZ1300-PASSENGER-FLOORBOARDS-/131168463262?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item1e8a3fe99e Edytowane 24 Maja 2014 przez slaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak356 Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Właśnie prawy dostał :/ I też prawa guma zaginęła w akcji :/ Ale dzięki za źródło, będę się tam rozglądał. Ktoś wie może coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodi Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Witajcie po długiej przerwie!Masę zajęć mam, dlatego nie zaglądam tu zbyt często. Niestety, w kwietniu miałem wypadek, niegroźny, ale Ventka dostała po dupie :( Do wymiany mam tylne gmole z relingami, podnóżek pasażera i jakieś inne szczegóły.Stąd też moje pytanie - wiecie gdzie dostać oryginalne lub akcesoryjne gmole tylne z relingami (o Motonautiliusie wiem i nie jestem przekonany) ? I czy ma ktoś z was podnóżki tylne Kuryakina z adapterami ? Jeżeli tak, prosiłbym o zdjęcia jak to wygląda.Chodzi mi o coś takiego: podesty -> http://www.lidor.pl/podesty-kierowcy-lub-pasazera-ky-4351.htmladapter -> http://www.lidor.pl/adaptery-stozkowe-do-podnozkow-kuryakyn-ky-8811.html Ale jakby co to oryginalnymi tylnymi podnóżkami też nie pogardzę :) Z góry dzięki za info,bardzo mi się teraz przyda :)W Motonautiliusie też nie polecam bo nie do końca mi się podoba to rozwiązanie i wygląd do tego jakość daje dużo do życzenia ale miałem gmol do wymiany a nie miałem innej perspektywy to tam kupiłem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Panowie pilnie poszukuję zestawu naprawczego pompy sprzęgła do mojego Royala 2008, czy ktoś z Was już to gdzieś kupował i wymieniał, potrzebuje sprawdzonej informacji, z tego co dzisiaj znalazłem na allegro to są tylko do roczników 2001, cholera w piątek mam wyjazd w Bieszczady a zauważyłem że coś mi sie poci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 ja też kupowąłem u Motonautiliusa i dla mnie ok może dlatego że niedawno i koleś teraz bardziej sie stara, a co do oryginałów to zakupiłem takowe nowe przednie w stanach i też można się czepiać jakości chromu dariow na tej stronie koleś ma klamkę sprzęgła może tez całą pompę http://cycleparts.abstore.pl/xvz-1300-royal-star-venture-klamka-sprzegla,c52,p2387,pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Panowie, założyłem nowe puste wydechy i pomyślałem, że dam końcówki starych do chromowania. Tłumiki BUB. Problemem jest wyciągnięcie ich z rur. Są dwa nity, które rozwierciłem, ale w żaden sposób nie wychodzą. Może ktoś już coś takiego rozbierał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi