MIETEK 75 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Żeby jeszcze dolary rosły na drzewach tek jak w Twoich stronach ... było by super :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman11 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 A jeszcze jedno pytanie czyściłeś kiedyś gaźniki ? Może być też zamulony gaźnik gaźników nie czyściłem bo w jesieni przypłynęło i tak jeździłem nie chodziło chyba też równo ale teraz nie chcodzi jeden gar gaźniki wyciągnąłem i przedmuchałem , ale może ktoś wie jak je dokładnie wyczyścić i wyregulować bo mam chyba problem z mieszanką , prawdopodobnie nie dociera paliwo i dlatego nie pali .KTO WIE JAK WYREGULOWAĆ GAŹNIKI ?? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackw Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Żeby jeszcze dolary rosły na drzewach tek jak w Twoich stronach ... było by super :rolleyes:Nie chcą rosnąc - niestety :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer MKM Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Witam i odśiweżam temat intercomu może się komuś przydakupiłem http://www.interkomy.pl/interkom-honda-goldwingsam kikrofon (można się dogadać i służą radą do tego w tej cenie wyprowadzili kable pod głośniki ) założyłem,i jest fajnie nie zbieraja szumów montowałemsame mikrofony bo głośniki już miałem ale jak ktoś nie ma głośników i nie dysponuje zbędną kasą można adoptować z suchawek (iteresuje nas tylko to co jest w środku resztę wywalamy) http://allegro.pl/bezprzewodowe-sluchawki-z-mikrofonem-gembird-i3995889649.htmlprzy okazji zuskujemy zestaw bezprzewodowy pod tel,czy mp3 kabelki lutujemu szeregowo pod mikrofon i słuchwawki i wszystko do kablaz instalacji naszej ventkido wszystkiego kupujemy na alledrogo wtyczki i gniazda din5 + kabel skrętny 35zł na dwa kaski troche lutowania i w drogęsatysfakcja z własnej pracy bezcenna :)można też wstawić jeszcze tańsze słuchawki http://allegro.pl/sluchawki-motocyklowe-do-kasku-intercom-interkom-i4027040455.htmloczywiście można kupić wszystko gotowe ale cena razy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Poczekaj, poczekaj, czy ja Cię dobrze zrozumiałem!? Kupiłeś mikrofon za 160,- pln, do tego kupiłeś słuchawki za 89,- pln, i jeszcze do tego kabel skrętny i wtyk DIN za 35,- pln. Mi za to wszystko wyszło 284,- pln nie licząc przesyłek kurierskich i Twojej robocizny, dodatkowych rzeczy jak koszulki termokurczliwe, izolacja. Kupując gotowy produkt płacisz wprawdzie 330,- pln i jedną przesyłkę. Więc nie rozumiem Twojego stwierdzenia, że cyt.: „oczywiście można kupić wszystko gotowe ale cena razy 3”. Jedyny plus jaki widzę w Twoim zestawie, to, że możesz sobie dobrać głośniki pod muzykę, tylko często wygląd – wielkość słuchawek jest podyktowana ich pojemnością, aby był ładny bas. Po wyjęciu tych głośników i zamontowaniu w kasku, może się okazać, że głośniki już nie przenoszą tak ładnie całości pasma, a tym samym dźwięk jest do d… Tak więc w naszym przypadku powinno się montować gotowe zamknięte głośniki, wtedy nie ważne gdzie i jak się je zamontuje, a będą one tak samo grały. Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toyo40 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Dyzio, nie bądź taki poprawny. Czasem rzeczy samemu zrobione dają wiele satysfakcji. Kiedyś postanowiłem naprawić zestaw HI-FI. Za telefon do przyjaciela, który pomagał mi naprawić to coś zapłaciłem tyle, co za naprawę w serwisie. Kupowałem też części, używałem narzędzia i zużyłem kilo lutu i dwa kilo prądu.Naprawa się udała, sprzęt działał jeszcze kilka lat. Duma mnie rozsadzała! :biggrin: Więc bardzo polecam własne wykonania. Budują własne Ego.Kristofer będzie miał więcej satysfakcji ze swojego zestawu, niż z kupionego gotowca. Ja też sam budowałem zestaw :cool: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Nie chodzi mi o poprawność, tylko o jakość (dopasowanie) i niezawodność. A poza tym, zrobiłem się leniwy i nie chce mi się grzebać. Po raz kolejny czytam o wielkiej oszczędności... Jeżeli chodzi satysfakcję - to masz rację, jak się cos samemu zrobi, szczególnie gdy Inni twierdzą, że się nie da lub nie opłaca, to jest to powód do rozsadzania przez dumę ;) Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Nie chodzi mi o poprawność, tylko o jakość (dopasowanie) i niezawodność. A poza tym, zrobiłem się leniwy i nie chce mi się grzebać. Po raz kolejny czytam o wielkiej oszczędności... Jeżeli chodzi satysfakcję - to masz rację, jak się cos samemu zrobi, szczególnie gdy Inni twierdzą, że się nie da lub nie opłaca, to jest to powód do rozsadzania przez dumę ;) Szczerze mówiąc te zestawy z Łodzi to też klepana manufaktura, jak chciałeś mieć pewność i niezawodność dlaczego nie kupiłeś oryginalnego zestawu yamahy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Chciałem, byłem w ASO Yamahy i tu mi niestety podpadli. Nie mają dostępu do wszystkich części do XVZ 1300, oferują tylko to, co pasuje od RS, czyli graty do silnika i zawieszenia. Stwierdzili, że motocykl nie jest sprzedawany w salonie, bo nie ma homologacji, gdyż nie spełnia normy EURO ... Żeby było śmieszniej nawet był problem z przednią lampą. Chciałem kupić oryginał, bo miałem pęknięte szkło. Tydzień czasu czekałem na odpowiedź i usłyszałem, że mogą mi ściągnąć z USA za 1.300,- pln, Wojtek z POLKOM zaproponował mi to samo, ale już za 900,- pln. Podobnie zrobiłem z lampą jak i interkomami, kupiłem w Polsce. Teraz jestem na etapie zmiany kasków i chcę sprowadzić z USA interkomy, hak holowniczy oraz szparunek na owiewkę i błotnik przedni - w ASO niedostępne. Wybrałem te z Łodzi, ponieważ Gość ma doświadczenie w tej jak to nazwałeś klepanej manufakturze. Poza tym, jak ja kupowałem były tańsze, a jeszcze udało mi się potargować. Do dziś działają bez zarzutu. Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaczek Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Coś kiepski ten serwis Yamahy w Łodzi, nawinęli Ci makaron na uszy albo z nich taki autoryzowany serwis jak z koziej d..y trąbka :) Motocykl ma homologacje na Europę i był sprzedawany w Polskich salonach. Kolega pracował u Rzeszowskiego dilera Yamahy i ma trochę pamiątek w postaci ulotek i literatury. Od niego dostałem oryginalną yamahowską europejską serwisówkę,instrukcję w języku polskim jaka dodawali dodatkowo do motocykla. Europejska wersja miała oznaczenie XVZ13TF(L) miała prędkościomierz wyskalowany w km/h i nie posiadała CB radia. Radyjko FM było z rasterem europejskim.Przednia lampa była asymetryczna,nie świeciły przednie kierunkowskazy. Dwa takie motocykle zostały sprzedane w salonie w Rzeszowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 To, że motocykl był sprzedawany w Polskich salonach to wiem, tylko kiedy to było!? Ja chodziłem za tematem w drugiej połowie 2010 roku, to wtedy powiedzieli mi, że już dawno go nie mają w swojej ofercie bo nie spełnia chyba EURO 2. Gdy sprawdzałem motocykl po nr VIN, dowiedziałem się, że jest problem z dostępnością niektórych części. Chcąc dokupić jakieś rzeczy z osprzętu, akcesoriów muszę się uśmiechnąć do Kogoś o VIN od europejskiego motocykla. Od znajomego z Biura Zarządu Yamahy dostałem manual do mojego motocykla po nr VIN, pojechałem raz jeszcze do ASO Yamahy i podając konkretne nr części, usłyszałem, że nie mogą mi tego zamówić, bo jest to do wersji amerykańskiej i mają zablokowany numer. Nie mogą sprawdzić tego nawet na zamówienie. Jeżeli u Ciebie jest inaczej, to chętnie podeślę Ci numery katalogowe rzeczy które mnie interesują i jak już będą do odbioru, to dasz mi znać, a przyjadę osobiście i jeszcze Ci flaszkę postawię! Tak prawdę powiedziawszy, to od 2011 roku nie sprawdzałem dostępności tych gratów w ASO, może teraz już są dostępne!? Ostatni raz w ASO byłem po graty w zeszłym roku, gdy kupowałem wiosenną wyprawkę dla moje Kochanki. W tym roku też już się do tego zbieram, bo sezon już zacząłem ;) Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer MKM Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Poczekaj, poczekaj, czy ja Cię dobrze zrozumiałem!? Kupiłeś mikrofon za 160,- pln, do tego kupiłeś słuchawki za 89,- pln, i jeszcze do tego kabel skrętny i wtyk DIN za 35,- pln. Mi za to wszystko wyszło 284,- pln nie licząc przesyłek kurierskich i Twojej robocizny, dodatkowych rzeczy jak koszulki termokurczliwe, izolacja. Kupując gotowy produkt płacisz wprawdzie 330,- pln i jedną przesyłkę. Więc nie rozumiem Twojego stwierdzenia, że cyt.: „oczywiście można kupić wszystko gotowe ale cena razy 3”. źle zrozumiałeśkupiłem mikrofon za 160 +15.5 za przewód skrętny głośniki posiadałem z poprzedniego zestawu komplet z glośnikami za 330zł nie nie dostaniesz kabla skętnego a takowy gotowy kosztuje od 120 do 160 zł doliczyć drugi kask to cena rośnieza 89 zł masz głośniki z bluetooth i cały ten modułl można wykorzystaćgotowy dedykowany do vętki 550zł więc z oszczędności mam wachy na prawie 1000 km ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 To faktycznie źle Cię zrozumiałem ;) Nie kumam o jaki module piszesz bluetooth, ale spoko ;) Ja chcę wykorzystać zestaw głośnomówiący NOKIA CK-100 czy jakoś tak i moduł bluetooth (ten z Łodzi) i podpiąć telefon do zestawu. Na razie zostaję przy kablach. Chyba, że kupię kaski z wbudowanym modułem, to wtedy będę zmuszony do zmiany całości :] Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Niestety nie mój smok ma jeszcze kierownicę rozebraną a wszyscy już śmigają ale jestem ciekaw kto ma podobnego Royala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 panowie czy ktoś śmiga na takich oponkach http://www2.oponeo.pl/dane-opony-motocyklowej/bridgestone-g-703-150-80-b16-71-h-przod-tl-m-c#44471770 lub http://www2.oponeo.pl/dane-opony-motocyklowej/pirelli-night-dragon-150-80-b16-71-h-przod-tl-m-c#44472224 zastanawiam się co wybrać byłbym wdzięczny za jakieś opinie i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi