Fiery Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Tak, to w pewnym sensie reklama, ale w dobrej wierze, bo myślę, że warto. ------------------------------------------------------------------------------------ Kilka słów od Redakcji i Autorki: „Kobieta na motocyklu” Anny Jackowskiej to pełna humoru i wrażliwości relacja z podróży motocyklowej, liczącej 10 tys. kilometrów, z Polski, przez Słowację, Węgry, Serbię, Bułgarię, Turcję do Syrii i Jordanii. To opowieść o kobiecie, przedstawicielce współczesnej cywilizacji zachodniej, podróżującej samotnie na motocyklu po egzotycznych szlakach, które przed wiekami przemierzały karawany. To historia przekraczania granic geograficznych, przekraczania barier pomiędzy ludźmi różnych kultur i przekraczania własnych ograniczeń. To historia poznawania świata i odkrywania siebie. "(...)Czy mogę być w tej podróży kobietą? Zeszłoroczny pobyt w Maroku, pokazał mi, że lepiej nie. Przez szacunek dla tamtejszych zwyczajów oraz dla własnego komfortu i bezpieczeństwa. Złoty środek? Koniecznie pamiętać, że się kobietą jest, ale zapomnieć o tym, że można kobiecość manifestować. W zachodnioeuropejskim znaczeniu tego słowa. Tak podpowiada rozum. Z emocjami trochę gorzej. Mimo racjonalnego podejścia, w środku się gotuję. Cholera, kolejne lato bez sukienek, dekoltów, odkrytych ramion (...)". Książkę będzie można znaleźć w większych księgarniach, Empikach, na merlinie i oczywiście na stronie wydawnictwa Pascal.pl. ------------------------------------------------------------------------------------ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRASS Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) A dla tych, co z Wawy, lub którym się zachce pojechać - spotkanie z autorką w niedzielę, 25.04. : http://mandragon.pl/spotkanie-z-anna-jacko...a-na-motocyklu/ Może kogoś coś innego też zainteresować, poza tamtą, organizacyjną stroną, też w skrócie: http://www.odyssei.com/festiwal-przygody-m.../1906_news.html Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez Grass Cytuj nie M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 niesamowita dziewczyna ,jestem pełen podziwu co robi,a na ten rok też ma juz plany.Pracuje w firmie z jej tatą ,który ze szczegółami daje nam relacje z jej podróży , zresztą zorganizował nam w maju spotkanie z autorka. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Miałem okazje poznać Anię i jestem pod wielkim wrażeniem tej skromnej i drobnej dziewczyny :notworthy: Mało jest osób o tak sprecyzowanych celach i taką konsekwencją w ich realizacji :icon_exclaim: Szacun jak byk :clap: Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi