Skocz do zawartości

Jawa 350 TS wał

Icek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Na gorąco na pewno jest łatwiej. Zapytaj w lokalnym warsztacie robiącym wały w jaki sposób to robią. Chociaż wątpię że Ci powiedzą, tajemnica służbowa. :biggrin:

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Daje sobie z tym spokój. Znajomy ślusarz zrobi mi to za grosze, ma prase. Tylko musze znać oznaczenie łożyska na korbowodzie. Jakby ktos je znał to bym był wdzięczny. On mi tą połówkę wału rozłoży, ja dam łożyska. Później złoży i jeszcze wyważy. Tylko oznaczenie tego igiełkowego, nigdzie w necie nie moge znaleźć.

I w tym jest pies pogrzebany. Owszem, najlepiej wyjąć sprawdzić i dokupić, ale musze mu zawieść wał, żeby rozłożył, wziąć go spowrotem, dobrać łożysko i znowu przywieść. A tak to zrobiłbym tylko jeden kurs do hurtowni po te łożyska i dał całość.

A nie łatwiej po prostu kupić w sklepie z częściami łożyska na wał do Jawy TS350? :biggrin: :banghead: Jak znajdę korbę i czop na sklepie to wymierzę, koszyczki mam na pewno ale nie wymierzę ich bez czopa i korby.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Jeśli chodzi o łożyska korbowodów to wymiana samego koszyczka nic nie da .Zeby to miało ręce i nogi to trzeba kupić nowe korby , korba to zarazem bieżnia łozyska (to komplet z łożyskiem w koszyczku dla czopa i sworznia , czopem i podkładkami) inaczej za tydzień znowu będziesz z wałem jeździł .Masz jakiegos masochistę co to będzie centrował :)

Z łożyskami głównymi to nie powinno być problemu w każdym sklepie dostaniesz , to środkowe ma rowek to trzeba jakoś to przerobić .