Icek Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Czy wie ktoś może w jaki sposób były składane lub w jaki sposób składa się wały korbowe. Czy copy wału korbowego wprasowywane są na gorąco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Na gorąco na pewno jest łatwiej. Zapytaj w lokalnym warsztacie robiącym wały w jaki sposób to robią. Chociaż wątpię że Ci powiedzą, tajemnica służbowa. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Wał od czeskich 350 i ich składanie to prawdziwe przeżycie. Walczyłem z cholerstwem 2 dni... Czopy wprasowane są na zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Na zimno. Przynajmniej był taki fachman w okolicy Leszna który to robił na zimno. Wały się spisywały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icek Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Daje sobie z tym spokój. Znajomy ślusarz zrobi mi to za grosze, ma prase. Tylko musze znać oznaczenie łożyska na korbowodzie. Jakby ktos je znał to bym był wdzięczny. On mi tą połówkę wału rozłoży, ja dam łożyska. Później złoży i jeszcze wyważy. Tylko oznaczenie tego igiełkowego, nigdzie w necie nie moge znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 To wypada rozebrać, pomierzyć i poszukać np. tu: http://www.albeco.com.pl/?i=magazyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icek Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 I w tym jest pies pogrzebany. Owszem, najlepiej wyjąć sprawdzić i dokupić, ale musze mu zawieść wał, żeby rozłożył, wziąć go spowrotem, dobrać łożysko i znowu przywieść. A tak to zrobiłbym tylko jeden kurs do hurtowni po te łożyska i dał całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Te łożyska to chyba jakaś czeska tajemnica. Nawet w katalogu części nie są oznaczone. (ani w 638 ani w 640). Natomiast niektórzy podają taki rozmiar 22X29X15,5 ale osobiście tego nie sprawdziłem. Więc ktoś musiałby potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icek Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Jak będe miał to łożysko to podam jego wymiary i oznaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 A nie łatwiej po prostu kupić w sklepie z częściami łożyska na wał do Jawy TS350? :biggrin: :banghead: Jak znajdę korbę i czop na sklepie to wymierzę, koszyczki mam na pewno ale nie wymierzę ich bez czopa i korby. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba13 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Jeśli chodzi o łożyska korbowodów to wymiana samego koszyczka nic nie da .Zeby to miało ręce i nogi to trzeba kupić nowe korby , korba to zarazem bieżnia łozyska (to komplet z łożyskiem w koszyczku dla czopa i sworznia , czopem i podkładkami) inaczej za tydzień znowu będziesz z wałem jeździł .Masz jakiegos masochistę co to będzie centrował :) Z łożyskami głównymi to nie powinno być problemu w każdym sklepie dostaniesz , to środkowe ma rowek to trzeba jakoś to przerobić . Cytuj Junak dla każdego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi