piotrek1281 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam. Moto jak w temacie 1985 rok. Nie mogę dojść dlaczego kapie olej z otworu w głowicy tylnego cylindra. Otwór jest zlokalizowany w okolicy króćca wydechu. Otwór ma w pionie kilka cm długości. Nie ma w nim żadnego gwintu. Odmę (w pokrywie zaworów) sprawdzałem i jest drożna. Ma ktoś może jakieś podpowiedzi? Dodam że uszczelka pokrywy zaworów jest całkowicie szczelna. I nie jest to ściekający olej z innego miejsca położonego wyżej. Zdjęcie z zaznaczonym miejscem: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a05321f39a1152a2.html Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez piotrek1281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 No to kolego wydaje mi się, że uszczelka pod głowicą już nie trzyma.Chociaż większe zdjęcie by się zdało. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) Z tym, że uszczelka pod głowicą jest o jakieś 2 cm poniżej poziomu tego otworu. Na wszelki wypadek inne zdjęcie w powiększeniu. Strzałką zaznaczyłem ten otwór z którego kapie olej. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...185cd3b8b9.html Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez piotrek1281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 A czy ten kanał ma połączenie z kanałem wylotowym z głowicy czy jest to pusty otwór, do czego on służy i czy patrzyłeś w serwisówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Wydaje mi się że nie jest połączony z kanałem wylotowym. Niemniej jednak znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie kanału. Kanał wylotowy jest suchy. Jest to otwór długości kilku cm. Nie wiem czy dalej nie ma jakiegoś labiryntu i czy nie jest to jakieś odpowietrzenie. Patrzyłem w serwisówce ale nic na ten temat nie znalazłem. W katalogu części głowica jest też pokazana w ten sposób, że nic nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 A może ten kanał odprowadza nadmiar oleju z głowicy na przykład po wywrotce, nie zdarzyło ci się to ostatnio? Kurde jak w serwisówce nic nie ma to dziwne. Musisz dokładniej go spenetrować. Spróbuj jakoś wydmuchac tam powietrze sprężarką i odkręć korek wlewu oleju do silnika, jak będzie z niego dmuchać to czyli że coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 (edytowane) Jeszcze raz przejrzałem manuala. Nie mogę nic zmależć. Ani w systemie smarowania ani w głowicy. Z tym że rozrysowana jest ładnie głowica przedniego cylka. A tej drugiej nie ma a trochę się różni. W poniedziałek Spróbuje jeszcze z tym powietrzem. Wywrotki żadnej nie miałem. Edytowane 10 Kwietnia 2010 przez piotrek1281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Nie znam tego sprzęta, ale może jest to kanał odwadniający z otworu świecy i otwór świecy ma walniętą uszczelką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syrnik19 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 A jakie masz objawy mi jak wywaliło uszczelkę to łapał temperaturę wyrzucał ze zbiornika wyrównawczego itp bo był przedmuch.. napisz czy coś się dzieje z moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Moto temp. nie łapie większej niż normalnie. Co do płynu to jutro sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syrnik19 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Swoją drogą niespotaklem sie z takim przypadkiem... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Nie znam tego sprzęta, ale może jest to kanał odwadniający z otworu świecy i otwór świecy ma walniętą uszczelką To była dobra wskazówka. Porcelanka świecy była suchutka i to mnie zmyliło. Minimalne ilości oleju były na samym spodzie. Dzięki za pomoc towdie i pozostałym. Dzięki syrnik19 za zaangażowanie Temat uważam za zakończony. Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez piotrek1281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi